avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PRESEDINTELE ASOCIATIEI DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PRESEDINTELE ASOCIATIEI DE PROPRIETARI

Este obligatoriu ca presedintele asociatiei de proprietari sa fie proprietar in imobilul care face obiectul asociatiei?
Daca da, care este temeiul legal?
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2015
Adriantot, moderator
Noul presedinte va primi aceeasi indemnizatie pe care a primit-o fostul presedinte daca nu s-a discutat concret ca munceste gratuit, ca i se acorda o indemnizatie mai mare ori mai mica.
Asa cum s-a spus mai sus, noi prezentam anual bugetul de venituri si cheltuieli in cvare sigur ca este cuprinsa si cheltuiala cu personalul inclusiv impozitul si contributiile la stat. Dar toate acestea sunt o singura suma si nu defalcate in buget.
An de an prezentam executia bugetara (bugetul din anul expirat) si propunerea pe noul an unde, de regula avem cresteri la fiecare capitol de 5-10-20% in functie de ceea ce ne propunem sa facem (de ex. eparatii planificate), in functie de prognoza cresterii preturilor la utilitati (de ex. discutiile de la inceputul anului ca va creste pretul la gaze), in functie de inflatie s.a.m.d. l
La cheltuielile cu personalul am avut o crestere cu 25% acum vreo 6 ani si de atunci ajustarile sunt nesemnificative, situandu-se intre zero si 2-3%.
Noii alesi sau angajati (presedinte, administrator, cenzor, casier...) au ramas in general cu aceleasi sume pe care le-au avut fostii. Nu am schimbat cuantumul sumelor acordate ca indemnizatii sau salarii chiar daca s-au schimbat oamenii. Dar am ajustat uneori aceste sume in functie de munca si atributiuni.
De ex. un administrator poate avea 1000 lei pentru administrare tehnica, contabilitate si casierie. De la o anumita data casieria se da altei persoane si cu aceasta ocazie administratorul poate ramane cu 700 lei dand casierului 300 lei sau alte asemenea combinatii ce nu afecteaza cheltuielile asociatiei iar activitatea se desfasoara normal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Salariu presedinte de bloc lizica lizica Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la salariul Presedintei de bloc si anume cine poate decide modificarea/marirea salariului Adunarea Generala sau ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat timpuriu timpuriu contractul de mandat incheiat intre asociatia de propietari si presedintele ales in adunarea generala , este necesar numai in cazul cand presedintele este ... (vezi toată discuția)