avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE

BUNA ZIUA, CE CONSECINTE POATE SUPORTA UN ANGAJAT, DACA ISI DA DEMISIA SI NU POATE STA IN PREAVIZ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 1 Iulie 2015
fostul meu sef, ma ameninta ca e caz penal , ca nu am putut sta in preaviz, deoarece mi-am gasit de lucru in alta parte, si ca imi blocheaza contractul de munca sa nu mai pot fi angajata nicaieri. e posibil asa ceva? ce lege ma obliga sa stau in preaviz, sau sa lucrez numai la dumnealui in societate ?
Nu este caz penal si nici nu sunteti obligat sa munciti la el.

Art.3 C.mun.
...
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie: trebuie neaparat preaviz? alexandra_andrei alexandra_andrei salutare, as dori sa-mi dau demisia de la actualul loc de munca datorita programului exploatant si a ilegalitatii ce are loc. Intrebarea mea este : se poate sa ... (vezi toată discuția)
Contract munca traficanto traficanto Salut. Va rog, daca poate cineva sa ma ajute.In cazul in care semnez un contract de munca in care este o clauza prin care trebuie sa raman la acel loc de munca ... (vezi toată discuția)
Demisia formulata corect Razvan1692 Razvan1692 Buna ziua, Mi-am depus demisia la vechiul loc de munca.dar formula pe care am folosit-o este \"doresc incetarea contractului de munca incepand cu data de ... (vezi toată discuția)