M-am mutat de curind intr-un bloc ce are deja retele UPC si Telekom dar as dori sa-mi instalez Digi/RCS. Problema e ca administratorul refuza sa-si dea acceptul penrtu introducerea retelei in bloc. Mentionez ca nu vor trebui date nici o gaura cu exceptia celei de intrare in bloc, la ghena avem cos liber prin care Telekom si-a instalat reteaua fara a cere acordul nimanui din bloc, doar cu aprobarea administartorului si fara a avea nici un client care dorea sa se conecteze la ei imediat. . Ce recurs legal am ca sa-l fortez pe administrator sa-si dea acordul?
Cititi legea nr.154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice. Dac a RDS il notifica prin scrisoare cu confirmare de primire si aveți si alti operatori in bloc este obligat sa ii primească. Cu o condiție: RDS sa semneze contract de "Contract standard de constituire a dreptului de servitute pentru realizarea accesului pe proprietatea privată în vederea instalării, întreţinerii, înlocuirii sau mutării reţelelor publice de comunicaţii electronice
sau a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora
"
Cred ca tineti parte nedreptatii... o situatie asemanatoare o am si eu cu administratora blocului, aceasta din urma mi-a adus la cunostinta ca UPC ii plateste 700 ron pe luna si solicita la fel si RDS-ului.... chiar nu exista vreo lege care sa ne bagam ce ``cablu`` dorim pe scara.... cu toate ca sunt si alte firme?!... asa cum am mentionat exista UPC.... oare nu face un monopol pe aceasta scara UPS & administratora?! Astept va rog in raspuns urgent si la obiect.... referitor la discutii pe cale amiabila m-am saturat... nu am cu cine... care este legea va rog si cum at trebui legal sa procedez....multumesc anticipat!
Blocul este nou iar dezvoltatorul nu mai vrea sa permita celor de la RDS sa instaleze servicii (sunt cateva apartamente in care au instalat deja) datorita faptului ca echipele tehnice au facut stricaciuni prin bloc.
Intrebare: din moment ce blocul a fost dezlipit (apartamentat) si dezvoltatorul a inceput sa vanda, ce drepturi mai are el asupra cladirii?
Momentan nu avem asociatie pentru ca nu s-au mutat mai mult de 50% + 1 proprietari.
Ce este de facut in situatia de fata? Cand am semnat mutarea serviciilor la noua adresa - s-a prelungit contractul cu RDS cu un an.. deci practic eu platesc acum servicii de care nu beneficiez.
Presedinte asociatie
dksq
Buna ziua , locuiesc intr-un bloc unde rds-rcs nu are acoperire. Am fost la ei la casierie si am luat un acord care ar trebui semnat de presedintele ... (vezi toată discuția)