avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemare politie pentru semnalare miros de gaze, amenda ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemare politie pentru semnalare miros de gaze, amenda 500 de lei

acum aproape o luna am apelat 112 pentru a semnala miros de gaze intr-o intersectie din vecinataea locuintei. la fata locului au venit si doi politisti care m-au amenintat ca voi fi amendat pentru apelare nejustificata intrucat lor nu le miroase a gaz. pentru ca mi s-a parut ca nu au un comportament corect, eu nefiind un pusti sau un senil sa apelez aiurea tel 112, am facut pe net, o plangere la politie, in aceeasi seara.
peste cateva zile am primit procesul verbal de contraventie cu amneda de 500 lei. l-am contestat in instanta.
azi am fost sunat de un superior al celui care m-a amendat ( daca inspector sef e mai mare in grad decat comisar sef !) de la aceeasi sectie de politie, careia si caruia i-a fost data spre rezolvare plangerea mea. m-a invitat la AUDIERE.
intrebare : ma duc sau nu?
in conditiile in care am depus plangere penala, ce trebuie, daca trebuie, sa mai scriu ceva la politie: mi se pare normal sa astept rezultatul plangerii mele
nu mi se pare normal ca aceeasi sectie de politie sa cerceteze faptele din plangerea facuta de mine
Cel mai recent răspuns: raioch , utilizator 17:52, 1 Septembrie 2015
raioch a scris:

se pare ca trebuie sa apelez la un avocat
politia a facut intampinare la judecatorie si aduce tot felul de argumente, unele din practica judiciara, daca spun corect...eu nu ma pot compara cu juristul politiei...


Stimate domn, lucrurile sunt destul de simplu de facut, in primul rand trebuie sa va duceti la tribunal cand aveti termenul de judecata, spuneti asa judecatorului, ||| aveti o varsta, ati dat datele personale la serviciul de urgenta, 112, ati fost cat se poate de serios si ati asteptat echipajul de politie, nu ati gresit cu nimic.

Doi, ca ei sa constate ca nu sunt scurgeri de gaz, trebuia sa aiba un aparat de depistat gaze si sa fie instruiti pentru acest lucru, ma indoiesc ca au pregatire pentru asa ceva.
Deci, nu sunt calificati sa constate scurgeri de gaze, neavand pregatire pentru acest lucru, nu au cum sa justifice ca apelul la 112 a fost unul abuziv. |||

Eu va propun, daca aveti rabdarea necesara, sa le faceti militienilor care v-au amendat o plangere penala, conform art.297 cp, lor personal nu Institutiei.

Am pus intre bare ||| ce ar trebui sa spuneti judecatorului.

Multi dintre Militieni folosesc masinile personale la deplasari in timpul serviciului, acesta este motivul pentru care ati fost amendat, si-au consumat benzina, probabil, fapt care i-a enervat.
multe multumiri
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2015
Admin, administrator
va rog sa ma ajutati sa intocmesc si sa depun o plangere penala impotriva agentului care m-a amendat
cu multe multumiri,


da, vreau sa inaintez si plangere penala
daca ma puteti ajuta, va rog mult...
cu multe multumiri
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
Gabriela Mihai, Avocat
raioch a scris:

va rog sa ma ajutati sa intocmesc si sa depun o plangere penala impotriva agentului care m-a amendat
cu multe multumiri,

mai intai castigati contestatia la amenda si daca castigati puteti atasa hotararea judecatoreasca ca proba la plangerea penala.
Altfel, aveti nevoie de martori.
Pentru plangere trebuie sa mergeti la parchet.

Daca nu castig, nu pot sa fac plangere penala?
Plangerea penala trebuie facuta in 90 zile de la data producerii faptei...Daca nu se pronunta nicio hotarare judecatoreasca pana atunci? Si, daca se pronunta si nu mi se anuleaza pv, am dreptul la recurs/apel, nu?

Alte discuții în legătură

Abuzul autoritatilor Nikola_333 Nikola_333 Se dau urmatoarele date: 1. Pagubitul suna la Politie sa reclame pagube pe proprietatea sa (furt fructe din gradina) si ca a fost batut cand a surprins ... (vezi toată discuția)
Plingeri penale convict convict Am depus o sesizare de peste 1 an la politie . Acum 2 luni am depus sesizare la procuratura dar care ajunge tot la politie . Cazul nu ... (vezi toată discuția)
Pot da in jedecata un politist? smn smn Sper sa ma ajutati la urmatoarea problema: Am apelat 112 deoarece mi s-a blocat intrarea in curte de 2 autoturisme, iar unul dintre detinatorii auto m-au ... (vezi toată discuția)