avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare pentru lipsa in gestiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare pentru lipsa in gestiune

buna seara! incerc sa fiu scurt si la obiect! sotia mea lucreaza la un chiosc impreuna cu doua colege, in ture! este e treia oara cand nu le iese inventarul, nu e suma mare, nu asta e problema! problema este ca de data asta patronul le-a amenintat ca daca nici acum nu ies bine, cheama politia si le pune la detectorul de minciuni sa vada care fura! e legal? in baza carei legi? sau in baza carei legi NU e legal? mentionez ca nici una n-a semnat vreo hartie ca sunt obligate sa plateasca lipsurile! dar daca patronul le da vreun act sa semneze ca platesc lipsurile e legal? asta tine de fiecare firma in parte? multumesc anticipat!
trandafir2 a scris:

elias_eu a scris:
cheama politia si le pune la detectorul de minciuni sa vada care fura! e legal? in baza carei legi? sau in baza carei legi NU e legal?

De ce sa nu fie legal? Legea este codul penal. Infractiunea se numeste furtul !

detectorul de minciuni mi se pare chiar o aberatie! ce, sunt criminale?
Furtul trebuie dovedit ,adica trebuie persoana suspectata dovedita ca a furat cat si ce .
Un exemplu concret : in parcarea unde tin masina a fost sparta alta masina ,rezulta automat ca sunt hot si bandit ?
Trebuie stabilit care dintre cele trei angajate se fac vinovate de lipsa ,desfacerea CIM pe acest motiv fara dovezi concrete poate fi atacata in instanta - daca paratul nu poate sustine cu dovezi faptele ,este obligat sa plateasca salariile de la data desfacerii contractului de munca( conform cu 53/2003) pana la data ramanerii definitive a sentintei precum si daune morale .
Art. 25 din Legea nr.22/1969 prevede ca, gestionarul raspunde integral fata de societate pentru pagubele pe care le-a cauzat in gestiunea sa. Ma repet ,trebuie dovedit ca pe tura dansei a aparut prejudiciul .
A semnat vreodata un pv de primire/predare ?
nici una din angajate n-a semnat vreodata un pv de primire/predare! daca sotia e data afara pot sa dau in judecata firma si sa uzez de acea 'demisie in alb'(asa o vad eu) ca fiind o proba de santaj? si daca da, la un eventual proces ar fi chemate si celelalte 2 vanzatoare ca martore? ptr ca sunt sigur ca ar refuza, zice sotia! multumesc frumos!~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt facut de catre un angajat fara forme legale DTh DTh Buna ziua! Am un fost coleg de serviciu care este acuzat ca ar fi furat banii firmei angajatoare, bani ce reprezentau contra-valoare facturi. Este acuzat ca ... (vezi toată discuția)
Acuzat pentru furt teoeoo teoeoo salut sunt acuzat de furt fara probe poate sa imi faca politia ceva ca eu mai am un dosar penal pentru furt calificat si acuma ma acuza pe mine dar nu au ... (vezi toată discuția)
Este delapidare? Cicilina Cicilina Buna ziua, Va expun un caz. Un angajat (termopane) acuzat de seful sau de delapidare (adica: montat plasa de tantari luata de la firma, neplatita ... (vezi toată discuția)