avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata..ajutor...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata..ajutor...

tot pierd somatii de plata pe motivul ca nu fac dovada primirii facturilor de catre debitor. este adevarat ca societatea la care lucrez nu si-a parstrat in mod corespunzator confirmarile de primire de la trimiterea facturilor... sa-mi spuna cineva ce sa fac de acum inainte sa pot sa fac dovada in mod clar. mentionez ca emit foarte multe facturi si nu pot sa o trimit pe fiecare in parte cu plicul ei, prin urmare cand se aduna ceva mai multe le trimit. de aici rezulta faptul ca data facturii nu este intotdeauna aceeasi cu data trimiterii de pe confirmare.
Cel mai recent răspuns: deea_lex , utilizator 11:02, 29 Septembrie 2005
instanta mi-a acceptat facturile chiar daca erau nesemnate si nici stampilate de debitor, dar le-am trimes cu Conf de prim!

e absurd sa ti se stampiletoate facturile cind ai activitate ce se intinde pe suprafete mari!
michi, spune-mi te rog, data trimiterii de pe confirmare era aceeasi cu data emiterii facturii? pentru ca mi-e nu mi-au fost considerate de instantaa ca fiind acceptate facturile trimise cu confirmare de primire...deoarece data de pe acestea nu coincidea cu data emiterii facturii...
nu aveau aceeasi dată, nici nu cred că era important!

oricum procedura OG5 este o loterie, necazul e că pe dreptul comun plătesti tx de tb iar dacă sumele sunt mari.....
mda...se pare ca angajamentul de plata ramane piesa de rezistenta. daca poate fi obtinut...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi fiscale acceptate ca proba Otilia B. Otilia B. Imi puteti spune va rog care sunt conditiile de acceptabilitate ca mijloc de proba in instanta a unei facturi fiscale si care e legea care reglementeaza acest ... (vezi toată discuția)
Semnarea si stampilarea facturilor DAIANA_ DAIANA_ Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema ! [b]Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? [/b]E ... (vezi toată discuția)
Debit restant-penalitati ContSters154162 ContSters154162 In contract se prevede: \"pentru orice intarziere a platii peste termenul scadent se vor percepe penalitati de intarziere de 0,2%/zi intarziere\". ... (vezi toată discuția)