avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renuntare la apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Renuntare la apel

Astazi apelantii mi-au spus ca au renuntat la apel trimitind un inscris in prin care instiinteaza instanta ca renunta la apelul formulat impotriva sentintei ...etc . In aceasta situatie ramine definitiva si irevocabila hotarirea de la fond imediat sau trb sa mai treaca ceva timp ?Mi-au dat o copie dupa inscrisul trimis au spus ca s au saturat de procese .:justcuz:
Cel mai recent răspuns: ContSters359348 , utilizator 09:40, 12 Iulie 2015
daca ei au renuntat la apel depunind intiintarea , eu inca nu am depus intimpinarea la motivele lor de apel . le mai depun ??
Chiar nu mai pot reveni asupra hotaririi , sau totusi ar putea in fata instantei sa spuna ca s-au razgindit ??:">
Depuneti intampinarea la apel si comportati-va ca si cum dansii nu au fi depus acea hartie pt ca din ce ati scris pana acum dvs nu ati vazut personal renuntarea la apel depusa la dosar ( nu ati verificat la arhiva ca hartia propiu zisa este atasata cauzei). Doar ati fost informata de acest fapt de partea adversa. Daca v-au mintit? Pana cand instanta nu ia act de renuntarea dansilor la apel nu aveti nici o siguranta ca judecata s-a terminat, asa ca depuneti intampinarea si mergeti la termenul de judecata.
cu stima, cassy
Da asa am sa fac . Multumesc mult . Am verificat la arhiva si au depus acest inscris am luat si copie dar am sa depun in continuare ce trebuie
Conf.art.406(5)NCPC"Cand renuntarea la judecata se face in apel sau in caile extraordinare de atac,instanta va lua act de renuntare si va dispune anularea in tot sau in parte ,a hotararii sau, dupa caz,a hotararilor pronuntate in cauza." Renuntarea la judecata se constata prin hotarare supusa recursului.

Alte discuții în legătură

Apel -noul cod de procedura civila marusca marusca Situatia este urmatoarea: procesul s-a judecat pe noul cod de procedura civila si am cistigat la fond.Cu toate ca nu am primit hotarirea acasa ,am vazut doar ... (vezi toată discuția)
Intampinare si cerere suspendare judecata studladr studladr Buna seara! Fostul angajator m-a actionat in instanta pentru recuperarea unui debit - cere obligarea la plata. Am discutat cu el si a fost de acord sa ... (vezi toată discuția)
Renuntare drept de depunere intampinare mirelastc mirelastc Rog sa ma ajute si pe mine cineva cu un raspuns: ce se intampla daca , din dorinta de a se judeca la primul termen, renunt la dreptul de a depune intampinare ... (vezi toată discuția)