avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere

Buna-ziua,
Contractul incheiat prevede "Prezentul contract încetează la cererea uneia dintre părţi pentru neexecutarea obligaţiilor de către cealaltă parte"
In cazul in care prestatorul nu si-a executat obligatia mai mult de 30 zile fata de data negociata, ii formulezc o notificare prin care ii pun in vedere incetarea contractului conform clauzei susmentionate. Acesta clauza are valoarea unei denuntari unilaterale?
Mai terbuie formulata actiune in rezilierea contractului?
Va multumesc.
daniela vorovenci a scris:

Din punctul meu de vedere , contractul inceteaza de drept , dupa cum s-a precizat si in mesajele anterioare.


Ma vad nevoit sa intervin si eu in aceasta discutie, dat fiind ca tot a iscat atata scandal.

Aprecieri ca aceasta de mai sus, a doamnei vorovenci ne-au determinat sa lansam astazi o discutie cu privire la un nou articol din regulamentul forumului avocatnet.ro: raspunsuri care nu au baza legala (ca sa nu le spun altfel) la mesaje.

Stimata doamna, inteleg ca doriti sa ajutati omul in cauza, dar cu un raspuns de genul celui de mai sus il faceti sa piarda bani, considerand ca poate scapa rapid dintr-o situatie complicata.

Forumul Avocatnet.ro si-a format un renume important tocmai datorita calitatii discutiilor care se poarta aici. De aceea mergem inainte. Si asta incercam sa facem si in continuare.

Eu am ales sa raspund doar la intrebarile legate de drept informativ / software, calculatoare, etc, pentru ca doar la acel subiect pot spune cu adevarat ca stiu ce spun.

Va inteleg motivele si chiar va multumesc pentru implicare. Dar va rog in acelasi timp, cat de respectuos se poate, sa intelegeti si dvs. ca raspunsurile proaste in forum afecteaza, printre altele, imaginea intregii comunitati. Si asta nu putem accepta. Prin urmare, va rog sa va ganditi inainte de a posta, daca raspunsul dvs. aduce ceva discutiei sau e dat doar de dragul de a raspunde.

O zi frumoasa in continuare.

PS
Sunt in continuare la Arad, dar o sa-mi gasesc timp sa intru pe forum daca e nevoie. ;)
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
Alin Popescu, administrator
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile oferite cu multa amabilitate.
Daca imi permiteti cateva mici sugestii:1) incercati un acord de reziliere pe cale amiabiabila a contractului; 2) Puteti solicita penalitati contractuale in intarziere care prin abrogarea legii 466/2002 pot depasi valoarea contractului(daca aveti clauza contractuala); 3) Puneti-l in intarziere, iar apoi actionati-l in judecata pentru reziliere si daune. Bineinteles si Prestatorul poate pretinde parte din pretul contractului in raport cu stadiul realizarii lucrarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre pact comisoriu expres de gradul iv si clauza compromisorie de gradul iv billabong billabong va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca pactul comisoriu expres de gradul IV e aclasi lucru cu clauza compromisorie de gradul IV..daca nu,care-i diferenta ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu michi michi imi poate da cineva o clasificare a pactelor comisorii I< II >II>IV cu explicatii la fiecare?


Mii de multumiri (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)