avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz plata casier asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz plata casier asociatie

Buna ziua, am si eu o (alta problema ) pe care vreau sa o clarific. Am primit o cerere de la un propietar prin care ma roaga ( in calitate de presedinte) sa ii aprob cererea de a nu mai participa financiar la plata salariului casierului deoarece achita intretinerea prin banca si astfel plateste un serviciu de care nu beneficiaza....A ales aceasta solutie deoarece nu poate achita intretinerea pana la sfarsitul lunii curente in conditiile in care ultima zi de plata prin casierie este ultima zi a lunii, in timp ce prin banca s-a lasat o "portita", in sensul ca se poate achita pana pe 10 ale fiecarei luni. Au fost discutii si in comitet legate de aceasta discrepanta, in sensul ca s-a spus ca ,in acest fel , "pentru unii suntem muma iar pentru altii suntem ciuma"...dar s-a permis aceasta decalare tocmai in ideea ca astfel mai putem incasa bani pentru plata utilitatilor. Acum insa , ne trezim cu asemenea cereri si, in situatia aceasta, mai sunt aproximativ 10 persoane ( care achita prin banca si pot sa urmeze exemplul). Este normal? Eu i-am respins cererea pentru ca alegerea modalitatii de plata este a propietarului. Dar este corect,este legal? Am mers pe ideea ca maine, poate ma trezesc cu o cerere prin care mi se spune ca nu este de acord ca, din fondul lui de rulment sa plateasca datoria altuia....(cu toate ca legea tocmai pentru aceasta a instituit fondul de rulment) lucru care poate parea normal atata timp cat omul isi plateste darile la zi si poate face eforturi in acest sens in timp ce pe altul il doare in cot si ii sfideaza pe toti... Intrebarea mea este daca, in acest caz, trebuie sa il absolv de la plata cotei ce ii revine pentru salariul casierului asociatiei. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:03, 10 Iulie 2015
Sa va iau la bani marunti? O fi platit si pe conventie civila, a, ca asa vor proprietarii?:rolleyes:
In fine, lasam asta, ca ne abatem prea mult de la subiectul topicului.

Bref! Asa cum v-am zis, parerea mea este sa nu acceptati nicio exceptie.
Multumesc pentru sfaturi.O zi frumoasa!!!:D
hero a scris:
Am primit o cerere de la un propietar prin care ma roaga ( in calitate de presedinte) sa ii aprob cererea de a nu mai participa financiar la plata salariului casierului deoarece achita intretinerea prin banca si astfel plateste un serviciu de care nu beneficiaza....

Respingeti cererea pentru ca toti proprietarii beneficiaza de serviciile casierului. De exemplu, casieru nostru face incasari la sediul asociatiei dar face si plati catre furnizori si prestatori deplasandu-se la sediul acestora.
din fondul lui de rulment sa plateasca datoria altuia....(cu toate ca legea tocmai pentru aceasta a instituit fondul de rulment)

Gresit! Fondul de rulment nu se foloseste pentru plata daroriiilor altora ci pentru plata datoriilor celui ce a depus fondul de rulment la asociatie pana cand acesta va achita suma afisata pe lista lunara de plata. De aceea este dimensionat fondul de rulment pentru fiecare proprietar in functie de cheltuiala cea mai mare a acestuia si nu in functie de cheltuielile vecinilor restantieri.
Intrebarea mea este daca, in acest caz, trebuie sa il absolv de la plata cotei ce ii revine pentru salariul casierului asociatiei.

Nu absolviti pe nimeni de la plata cheltuielilor salariale pentru casier tot asa cum nu absolviti pe nimeni pentru plata cheltuielilor de personal cu presedintele, cenzorul, administratorul, contabilul, instalatorul...
"Gresit! Fondul de rulment nu se foloseste pentru plata daroriiilor altora ci pentru plata datoriilor celui ce a depus fondul de rulment la asociatie pana cand acesta va achita suma afisata pe lista lunara de plata. De aceea este dimensionat fondul de rulment pentru fiecare proprietar in functie de cheltuiala cea mai mare a acestuia si nu in functie de cheltuielile vecinilor restantieri. "
Ma scuzati, dar eu m-am referit la situatia in care vecinul nu-si achita intretinerea pe mai multe luni. Fondul lui de rulment acopera o singura luna. In acest caz, nu se acopera "gaura" cu fondul meu de rulment, al altuia si al altuia?
Nu se acopera nici o gaura. Restantierul ramane restantier si asta se vede pe lista de plata clar si i se aplica si penalizari conform sistemului propriu de penalizari care se vad tot pe lista de plata.
Daca asociatia are bani in cont, in casa din incasarile de la ceilalti proprietari, indiferent ca acestia au platit intretinerea, reparatii, penalizari, chiriii..., ori asociatia are bani din alte surse ca sponsorizari, exploatarea proprieaatii comune s.a.m.d., atunci va plati facturile catre furnizori. Daca nu are bani suficienti asociatia va plati partial unele facturi, va amana unele plati..., ceea ce se reflecta in situatia furnizorilor.

Oricum, in situatia in care pe lista de plata figureaza, de exemplu, la restante 2500 lei iar asociatia a achitat toti furnizorii, banii s-au luat din casa si banca si in nici un caz nu se scad din registrul fondului de rulment acolo unde sunt consemnate sumele incasate de la proprietari ca "fond de rulment".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistemul de penalizare al asociatiei cosminaurel cosminaurel Chiar daca L230 permite aplicare de penalitati in regim propriu ,este normal sa aplicam penalitati daca furnizorii nu o fac ? (vezi toată discuția)
Investitii asociatie de propietari timpuriu timpuriu se pot face investii de tipul : schimbul apometrelor din apartamente sau montari unui interfon la usa de la intrare in bloc ,din fondul de penalizari avand in ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)