avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se impart bunurile intre sotie si fiica ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se impart bunurile intre sotie si fiica ?

Avem urmatoarea situatie : sotul are o fiica majora din prima casatorie (22 ani), actuala sotie nu are copii, cei doi nu au copii impreuna.Cei doi nu au bunuri cumparate nici fiecare separat inainte de a se casatori, nici impreuna.In schimb, sotul a primit mostenire din partea parintilor sai (care au murit in timpul celui de-al 2-lea mariaj al fiului lor), mai multe imobile.
1.In cazul in care sotul decedeaza, sotia sa are drept la o parte din acele imobile primite mostenire de sot de la parinti, sau doar copilul este mostenitor?
2.In cazul in care cei 2 soti cumpara acum un imobil (banii cu care se cumpara provin din vanzarea unui alt imobil mostenit de sot de la parintii sai), in situatia in care sotul decedeaza, cum se impart bunurile intre sotie si fiica?
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
carmenbn, utilizator
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 14:04, 10 Iulie 2015
adica mosteteneste parte din ce a mostenit sotul de la parinti??
Mosteneste ce are sotul daca se face testament?
Nu s-a pomenit de niciun testament.
Sii pt ca soțul în.patrimoniul sau are și ce a moștenit de la.părinți, da, acesta tot intra în masa succesorala și se împarte intre moștenitori.
1. mostenirile primite de la parinti, frati, surori, nu conteaza de la cine, sunt bunuri proprii ale sotului care primeste mostenirea cu exceptia cazului in care nu se specifica expres ca mostenirea este lasata ambilor soti, ceea ce inteleg ca aici nu este cazul.
2 daca eu mostenesc (deci mostenirea nu e facuta expres pe numele ambilor soti, e strict a mea) un apartament si vreau sa il vand sa cumpar din acei bani o garsoniera si un BMV X5 atunci acea garsoniera si acel autoturism sunt tot numai ale mele chiar daca de lene il trimit pe sot sa se duca sa cumpere auto pe numnele lui ca sa se ocupe el ulteriror de el la service la schimbat anveope de iarna cu cekle de vara, la ITP, la revizii , doamne fereste in cazul vreunui accident in care masina se transforma in dauna totala.
daca eu mor, aceastea 2 fiind singurele bunuri din masa succesorala si sotul vine in concurs cu un copil de-al meu dintr-o alta casatorie, sotul nu primeste nimic pentru ca nu a contribuit cu nimic la achizitionarea acestor bunuri. aceste bun uri au fost cumparate din mostenenirea mea pe care am primit-o pe la un x oarecare.
daca eu ca sotie iubitoare vreau sa ii las si lui ceva merg la notar si fac un testament in care scriu ca la moarftea mea sotul primeste masina si fiica primeste casa de ex sau sorul primeste 10.000 euro si restul ramne fetei.
sper ca am fost mai clara de data aceasta, desi in postul initial nu era vorba de niciun testament.
cu stima, cassy
gresesti, cassy, ca sa mostenesti, nu trebuie sa si contribui cu ceva, ca nici copilul nu contrinuie, e vb de dreptul de mostenire a sotului supravietor care mosteneste din averea sotului decedat indiferent de cum a dobandit-o ala.
in cazul unui divort, sotul nu are ce partaja ca sunt bunuri proprii, insa daca moare, soata mosteneste 1/4 ( in concurs cu copiii decedatului)
scuze, probabil am inteles eu gresit speta. iertare va rog.
cu stima, cassy

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua soție a socrului are drept la testamentul mamei acestuia, dacă el moare? EnaR EnaR Bunica soțului a lăsat testament 1/3 soțului,cumnatului,socrului,acesta din urmă sa căsătorit acum la 70 de ani,are drept la testament soția lui daca ... (vezi toată discuția)
Mostenire alexapoh alexapoh Tatal meu s-a recasatorit acum o luna si a decedat. Ce drepturi are noua sotie la garsoniera pe care tatal meu o avea inainte de casatoria cu aceasta? Va ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)