avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare firma cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare firma cu datorii

Buna ziua. Am o firma de transport marfa din 1995 si am un credit de 15.000 euro pe firma de aprox 3 luni si 2 facturi scadente peste 2 luni FARA fila cec in val. aprox. de 1000 euro. Vreau sa vand firma si am si gasit cumparator deja. Am inteles ca trebuie facut ceva act si la notar cum, ca cumparatorul preia si activele si pasivele firmei iar eu nu o sa mai am nici o raspundere.
Spunetimi va rog frumos ce se intampla in cazul in care noul proprietar nu o sa isi plateasca ratele sau facturile ce sunt scadente peste 2 luni ? sau ce trebuie sa fac ca sa ma asigur ca nu o sa fiu tras la raspundere daca noul proprietar nu isi plateste ratele ramase la credit ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 23:37, 8 Iulie 2009
Eu nu o vand unui boschetar. Cine o cumpara firma de la mine o ia pe rol adica firma functioneaza si inca destul de bine. Eu nu vreau sa ma scap de ea dar nu ma mai pot ocupa de ea din motive personale. Si din cate am inteles de la alti colaboratori ai siteul daca se face cesiune la notar cum , ca noul proprietar ia si activele si pasivele firmei si ii se aduce la cunostiinta situatia reala a firmei, nu am de ce sa imi fac griji. Si intr-un fel este si logic daca noul proprietar peste 3 luni de exemplu da faliment nu as fi inteles de ce sa vina alti sa imi ceara bani mie ca eu am fost fostul proprietar si administrator al fimei atata timp cat noul proprietar si administrator a preluat firma cu totul.
Multumesc mult.
e greu ca cineva sa va raspundala la ce ati putea pati dvs. atata timp cat nu se cunosc implicatiile care vor aparea la stabilirea cauzelor ce au concurat la intrarea firmei in insolventa. Prin actiunile cui societatea este in stare de insolventa? Prin actiunile dvs. luate de ex cu cateva luni inainte de cesiune....sau pur si simplu prin inactiunea unui cesionar....deseori fictiv care nu a platit niste rate de leasing?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare actiuni daniela2500 daniela2500 buna ziua suntem 2 asociati cu 50 la suta firma are datoriide 400 milioane asociata mea care este administrator si care a ramas cu firma doreste acum sa o ... (vezi toată discuția)
Problema johannesy johannesy am dat o firma prin februarie anul acesta si acum sunt chemat tot eu in insolventa? ce fac? eu am dat firma la alti oameni. de ce ma cheama tot pe mine? (vezi toată discuția)
Vreau sa vand o firma cu datorii valy75 valy75 vreau sa vand un srl cu datorii la terti si la stat, dupa predarea activului si pasivului societatii, daca noul actionar nu plateste datoriile preluate mai put ... (vezi toată discuția)