avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua,
Am o nelamurire, si va rog daca se poate sa ma ajutati. Sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata, din cauza sustinerii tezei de doctorat am ramas fara zile de concediu de odihna. Sunt nevoita in continuare sa imi iau cateva zile de concediu fara plata. As dori sa stiu care sunt repercusiunile acestei obtiuni, mentionez ca in cadrul contractului colectiv de munca nu este nimic prevazut si nici in regulamentele interioare. Este obligatorie suspendarea contractului de munca fara acordul meu? Ce implica? Care este procedura? In cazul unui contract din partea ITM ar fi vreo problema?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AncaDodescu , utilizator 16:05, 10 Iulie 2015
Raspunsul preluat de dvs nu are si acelasi context, am vazut ca stiti legea. Uitati-va la toate mesajele scrise de mine pe acest subiect si veti vedea ca nu imi schimb parerea , ca altii, de la o zi la alta.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru operativitate! Din raspunsurile dvs. si din informatiile aferente link-ului recomandat de dvs. am inteles ca suspendarea CIM este reglementata de Codului Muncii art. 54 si nu HG nr.500/2011, deci nu este obligatorie suspendarea, ramanand la latitudinea angajatorului, iar daca acest lucru nu este prevazut in procedurile si regulamentele firmei exista varianta de a nu se suspenda CIM. Deci in cazul unui control din partea ITM nu ar trebui sa fie o problema faptul ca CIM nu a fost suspendat, pt ca nu contravine legislatiei in vigoare.
AncaDodescu a scris:

... Deci in cazul unui control din partea ITM nu ar trebui sa fie o problema faptul ca CIM nu a fost suspendat, pt ca nu contravine legislatiei in vigoare.



In general, nu ar trebui sa fie vreo problema , insa sunt ITM-uri care impun transmiterea in REVISAL a CFP-ului , chiar daca nu s-a decis suspendarea c.i.m.
Dar de ce? Sau conform caror norme? Si cum pot afla daca este cazul in BH?
Sunati la ITM Bihor si vedeti care este punctul lor de vedere:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Suspendare cim gmona gmona Un angajat a avut nevoie de concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale. Nu s-a operat in revisal suspendarea si reinceperea activitatii. Ce ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata ortanda ortanda Buna ziua, Legea da dreptul la 30 zile calendaristice pentru concediul fara plata, deci sunt incluse si zilele de sambata si duminica. Angajatul poate semna ... (vezi toată discuția)
C.o. fara plata -revisal silvia99 silvia99 d.p.d.v al angajatorului- cum se inregistreaza in revisal concediul fara plata? in cazul unei angajate care pleaca in strainatate 2-3 luni multumesc! (vezi toată discuția)