avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vacanta in timpul programului de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vacanta in timpul programului de vizita

Buna ziua,

Am hotarat sa nu mai asteptam aparitia Hotararii in care se stabileste programul de vizitare. Copilul si tatal lui biologic au avut o prima intalnire care nu a mers bine (copilul nu a vrut sa se duca la el, nu a vrut sa se joace cu el, sa-i dea manuta, etc). Am stat 2 ore si jumatate la un loc de joaca (unde am platit eu) si a ramas ca ne mai auzim pentru urmatoarea intalnire. Dupa exact 2 saptamani biolgicul a dat un mail ca vrea sa o vada in weekend. Am vazut mailul saptamana urmatoare si am propus o intalnire weekendul acesta. Raspunsul lui a fost ca e in vacanta si nu poate decat dupa 18 iulie. In perioada 17 iulie - 1 august plecam si noi in vacanta, ceea ce inseamna ca luna asta nu o va vedea.

Avand in vedere ca nu avem inca Hotararea se poate intampla ceva daca nu o vede luna asta? Din punct de vedere legal vorbesc.

Multumesc
AgainstPAS s-a referit in special la exprimarea doamnei maria " sa vad cum o sa-i pice" Nu sunt cuvintele unei persoane care sa nu vrea sa-i zgandare putin pe fostul.
Sunt insa de acord ca are un comportament care numai dragoste paterna nu denota.
Intrebare, cand domnul da mail sa anunte ca vine sa viziteze copilu de ce nu raspundeti ca sa intrebati si de pensia alimentara printre altele? Sau sa-i spuneti ca atunci cand vine sa o vada sa-i aduca si niste pantalonasi masura 80 sau niste tricouri????? Nu e normal daca tot vrea sa faca parte din viata fetei sa fie implicat in toate aspectele?
Mama poate sa salute bunavointa paterna sau poate sa-si verifice mailurile intr-un an, e fix alegerea dansei. Daca dragostea paterna a aparut fix acum doua saptamani, hai sa nu-l privam pe copil de ea macar de acum inainte. Nu ziceam sa nu plece doamna in vacanta, din contra, sa plece. Subliniam insa o atitudine din partea mamei, nu am insa caderea sa apreciez cat ii este de benefica copilului si relatiei lui cu tatal, sau ma scuzati cu "biologicul".
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
againstPAS, utilizator
Bun punct de vedere: cat ii este de benefic! uneori, cu toata tristete, trebuie sa concluzionam ca exista si cazuri cand nu-i este benefica!
@dl. avocat, intr-adevar ii voi explica frumos pentru ca nu imi sta in fire sa ma cert si nici nu voi obtine nimic. Din pacate, nu pot dovedi ca am cumparat bilete pentru ca ma duc tot la mine acasa, doar ca in perioada asta pot lipsi o luna de la serviciu.

@againstPAS
Cu tot respectul, nu sunt obligata sa-mi citesc mailurile zilnic atata timp cat am telefon mobil cu un numar pe care il detin de mai mult de 10 ani. Daca vezi ca se apropie ziua si nu ai primit un raspuns si iti arde sufletul de nerabdare lasi orgaliul si suni, zic si eu....
Salut bunavointa de a da un mail? Multumesc dar primesc zilnic sute de mailuri care imi sunt mai folositoare decat acestea de la "biologic".

@Martonze
Acesta nu este tata si nu va fi niciodata. Este doar un "biologic" la fel ca multi altii care lunar isi aduce aminte ca are ceva de bifat. De ce in aproape 3 ore cat am stat la locul de joaca impreuna cu copilul nu m-a intrebat nimic legat de ea? NIMIC! Nici cu cate kg s-a nascut, nici daca e sanatoasa, nici daca ii place ceva sa manance in mod special, nici daca vorbeste.... Ea desi vorbeste de cand se trezeste si pana se culca, in orele cat a fost si el nu a scos niciun cuvant. Imi arata cu degetul cand voia ceva.

@Ony2k2
Nu il intreb nimic despre bani pentru ca nu vreau sa deschid cutia Pandorei. El trimite mailuri ca sa aiba dovezi ca s-a interesat lunar de copil probabil pentru urmatorul proces sau pentru apelul de la acest proces. Stiu ca nu ii va da niciun ban niciodata nici cu o suta de Hotarari.

@proastasatului
Benefic nu ii este sigur din moment ce nu l-a placut din prima zi. Se duce la oameni de pe strada, dar lui nu i-a dat nici macar manuta sa i-o pupe. Si nu se poate spune (dl. againsPAS) ca am influentat eu cumva copilul sau ca nu am pregatit-o pentru marea intalnire.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
25Maria23, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme vizite minor 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, Desi am acceptat de fiecare data \"cerintele\" de vizitare ale biologicului, acesta a inceput sa creeze probleme. A vazut copilul de 4 ori in 2 ... (vezi toată discuția)
Reducere vizite minor meloddy meloddy Buna. Parintii am divortat cand copilul era foarte mic. Custodie comuna, domiciliul la mama. Acum copilul are 7 ani si merge la scoala. Are 2 vizite pe ... (vezi toată discuția)
Schimbare program vizita minori petrea.manuela petrea.manuela Buna ziua. Actualmente intampin urmatoarea situatie: - am o fetita de aproape 6 ani , si del a1 an al micutei sunt tot intr-un continuu razboi cu tatal ... (vezi toată discuția)