avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva mea?

Am fost citat in calitate de faptuitor intr-un dosar, fara a se preciza toate cele prevazute de art. 285 b)e)f)g) (2) din CPP, motiv pentru care nu stiu ce reprezinta acest dosar. Indiferent de dosar, ma intereseaza daca s-a pus in miscare actiunea penala impotriva mea conform legii, evident fiindca am fost citat in calitate de faptuitor

Se emite o ordonanta de punerea in miscare a actiunii penale? Nu mi s-a comunicat...
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
eusaisapte, utilizator
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 20:07, 17 Septembrie 2015
Pana sa declare se discuta mai intai...
In astfel de cazuri e indicat ca persoana sa aiba avocat ca sa se negocieze daca e necesar.
Asa se procedeaza in mod normal.
Multumesc. Asa mi s-a parut si mie d-le Patrascu Razvan, motiv pentru care nu m-am dus la citatie ci am trimis un memoriu sa inchida dosarul daca nu vor sa formulez plangere penala prealabila persoanei responsabile de inducerea in eroare a organelor judiciare. N-am mai auzit nimic de dosar, desi cred ca trebuia sa mi se comunice ordonanta de clasare, sau orice solutie ar fi luat procurorul
Am formulat plangere impotriva actelor procurorului cf. art. 339 din CPP, la care prim-procurorul n-a raspuns, apoi plangere impotriva actelor procurorului cf. art. 340 din CPP.

Aceasta din urma a fost trimisa inapoi la parchet fara nici o motivatie de la tribunal de catre presedintele instantei, fara a fi inaintata judecatorului de camera preliminara

Dupa o zi am primit un comunicat in email de la prim-procuror, ca sunt suspect in dosarul penal, pentru savarsirea faptei penale de amenintarea si ultrajul judiciar savarsit impotriva unui judecator. Acestea acuzatii sunt bineinteles false si am formulat deja plangere penala prealabila pentru inducerea in eroare a organelor judiciare atat reclamantului cat si procurorului fiindca ma hartuieste cu urmarirea penala, ceea ce constituie infractiunile de cercetarea abuziva si represiunea nedreapta.

Am cateva intrebari totusi:
1. Mi s-au adus la cunostinta cateva din drepturile suspectului. Este legal sa mi se aduca la cunostinta prin email!? Cf. art. 104-110 din CPP aceasta se face la audiere sub semnatura privata si consemnarea organului judiciar
2. Inafara ca procurorul a incalcat toate prevederile din CPP posibile, nu mi-a acordat dreptul la avocat din oficiu. Dreptul la aparare este garantat, si in cazul in care nu am bani de avocat, am dreptul sa formulez cerere de ajutor public judiciar.
Aţi ales să vă apăraţi formulând nişte plângeri/memorii împotriva anchetatorilor dar infracţiunea de care sunteţi acuzat va fi în continuare cercetată, poate chiar cu mai mult zel şi nicidecum clasată ca urmare a acestor plângeri sau a solicitării dvs de a clasa dosarul.
Nu e treaba suspectului sa se apere conform Codului de procedura penala. Se numeste prezumtia de nevinovatie. Daca infractiunea de care sunt acuzat era reala, eram condamnat de anul trecut, si asta e proba suficienta. Eu cred ca o sa le crape fierea de rautate si zel :)

Alte discuții în legătură

Acuzat de infractiunea de Încălcarea solemnităţii şedinţei cf. art. 278 din cp!? eusaisapte eusaisapte am aflat in lipsa mea ca am fost acuzat de infractiunea de Încălcarea solemnităţii şedinţei cf. art. 278 din CP Situatia de fapt e descrisa ... (vezi toată discuția)
Daca sunt citat in calitate de martor intr-un dosar in care sunt acuzat nedrept, ma pot constitui parte vatamata si parte civila in acelasi dosar? eusaisapte eusaisapte daca sunt citat in calitate de martor intr-un dosar in care sunt acuzat nedrept, ma pot constitui parte vatamata si parte civila? din moment ce fapta nu ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa formulez apel impotriva unei incheieri avand obiectul internarea nevoluntara? eusaisapte eusaisapte In teorie observa ca pot declara si apel: CPP Art. 408 - Hotararile supuse apelului (2) Incheierile pot fi atacate cu apel numai odata cu sentinta, cu ... (vezi toată discuția)