avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract intre sindicatul firmei si firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract intre sindicatul firmei si firma

Buna ziua,
Ma aflu in concediu de risc maternal,luna a 5a.Ma intereseaza daca un contract facut intre sindicatul firmei si firma (contract in care se stipuleaza plata a 6 salarii compensatorii in cazul in care esti dat afara),se mai poate respecta daca firma intra in faliment.
Daca eu ma aflu in concediu matern,cand firma va falimenta,voi mai beneficia de cele 6 salarii stipulate in contract?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:40, 8 Iulie 2009
Contractul colectiv de unca este aplicabil in raporturile dintre salariati si angajatoer si cu ocazia concedierilor colective si cu privire la drepturile favorabile salariatilor sub forma salariilor compensatorii
Daca este in faliment inseamna ca firma este in incetare de plati.
Prioritate o au salariile ca oamenii sa poata plati facturile curente (munca-bani).
Banii la care va referiti se ridica valoric la 6 salarii dar nu sunt salarii. Sunt compensari pt ca eu nu mai prestez munca. Uitati-va pe C.C.M.
Dvs. sa le cereti totusi, dar situatia e cu dus si intors pt ca acolo o sa fie un concurs de creditori, indestularea unora in totalitate inseamna de fapt inlaturarea altora.Daca ceilalti nu obiecteaza, cu atat mai mult va sustineti cauza. Eu, va spun ca principiu.
Inocentia
Daca firma intra in procedura de faliment se va numi un lichidator judiciar.
IN aceasat situatie are dreptul sa concedieze si angajatii care sunt in concedii medicale, cum sunteti dvs.
Deasemea are obligatia sa acoirde toate drepturile salariatilor disponibilizati care deriva din contractul colectiv de munca incheiat intre sindicat si societate.
Drepturile salaraiale au prin lege prioritate fata de orice alte creante.
Acele plai compensatorii negociate vor trebui inscrise si calculate pe ultmul stat de plata si ca urmare se vor plati cu prioritate.
daca nu se platesc, va rebui sa va inscrieti la masa credala in cadrul procesului de faliment (sindicatul ar trebui sa sprijine aceste actiuni)
Va multumesc mult.
Spuneti-mi va rog,dar daca societatea nu da faliment,si se inchide pur si simplu,tot este obligata sa plateasca acea compensare(in valoare de 6 salarii),chiar daca eu sunt in concediu matern?Cum as putea face oare sa beneficiez de ceea ce mi s-a promis ca voi primi ca un spor ca am fost fidela firmei?

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj lilivlad lilivlad Angajatorul nu ne-a platit salariile aferente lunilor aprilie si mai plus tichetele luni mai suntem in greva spontana din data de 12/06/2009 am fost sfatuite ... (vezi toată discuția)
Desfiintare firma - salarii compensatorii - indemnizatie cresterea copilului efuionut efuionut In momentul de fata sunt insarcinata si firma la care lucrez a anuntat ca se va desfinta si va oferi salarii comensatorii angajatiilor in momentul concedierii. ... (vezi toată discuția)
Trecere din ccc1 in ccc2 elenasav elenasav Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: in 23.01.2011 se incheie ccc1, in martie voi naste cel de al 2-lea copil. Situatia la locul de munca nu e asa roz, ... (vezi toată discuția)