avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract intre sindicatul firmei si firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract intre sindicatul firmei si firma

Buna ziua,
Ma aflu in concediu de risc maternal,luna a 5a.Ma intereseaza daca un contract facut intre sindicatul firmei si firma (contract in care se stipuleaza plata a 6 salarii compensatorii in cazul in care esti dat afara),se mai poate respecta daca firma intra in faliment.
Daca eu ma aflu in concediu matern,cand firma va falimenta,voi mai beneficia de cele 6 salarii stipulate in contract?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:40, 8 Iulie 2009
Acordarea celor 6 salarii compensatorii se face in orice situatie de concedire din initiativa angajatorului, indiferent ca se intra sau nu in faliment. Cel putin asa cred ca este reglementat in contrctul colectiv al unitatii dvs, uzual asa se prevede.

Dar angajatorul nu are dreptul sa va concedieze cat timp sunteti in concediu medical, doar in situatia de execpetie in care ar fi in procedura de faliment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj lilivlad lilivlad Angajatorul nu ne-a platit salariile aferente lunilor aprilie si mai plus tichetele luni mai suntem in greva spontana din data de 12/06/2009 am fost sfatuite ... (vezi toată discuția)
Desfiintare firma - salarii compensatorii - indemnizatie cresterea copilului efuionut efuionut In momentul de fata sunt insarcinata si firma la care lucrez a anuntat ca se va desfinta si va oferi salarii comensatorii angajatiilor in momentul concedierii. ... (vezi toată discuția)
Trecere din ccc1 in ccc2 elenasav elenasav Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: in 23.01.2011 se incheie ccc1, in martie voi naste cel de al 2-lea copil. Situatia la locul de munca nu e asa roz, ... (vezi toată discuția)