avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS din venituri din chirii pensionar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS din venituri din chirii pensionar

Va rog o lamurire! Cum se calculeaza CASS, in cazul veniturilor din chirii, in cazul unui pensionar, care deja plateste aceasta contributie de sanatate din venitul din pensie? Se ia in considerare ca plateste si din venitul din pensie?
Cel mai recent răspuns: mihaela.brici , utilizator 12:36, 30 Aprilie 2017
Acum referitor la calcul. CASS calculata la pensie este 33 lei/luna, conform talon. CASS calculata la suma totala a veniturilor care intra in baza de calcul a CASS este 38 lei/luna. Sa inteleg ca in acest caz, pensionarul plateste CASS de 33 lei, retinut conform talon, plus 53,62 lei minim, adica in total 86,62 lei/luna???
Îmi este permis sa am venuturi din chirii daca sunt pensionata la cerere di mă am 4 ani pana la împlinirea vârstei limita de pensionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit chirii 2018 kol29 kol29 Buna ziua! As dori sa va intreb ce impozite voi plati din 2018 dupa chirii? Sunt salariat si am si venituri din chirii. (vezi toată discuția)
Cass din chirii la pensionari florinjalaboi florinjalaboi O pensionara si-a inchiriat apartamentul din 2006 pana in 04-2013!in la inceputul anului a primit o somatie de la cass precum are de platit o restanta de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mama octogenara obtine un venit din arenda, dobanzi ... dan_ dan_ Buna ziua! Mama octogenara obtine un venit din arenda, dobanzi bancare, chirie in quantum de 14000 Ron in anul 2019, conform declaratiei de venit. De ... (vezi toată discuția)