avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical

Buna ziua,

Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu medical este valabil dintr-o zi de Joi pana intr-o zi de Marti, cum anume se calculeaza pentru a afla numarul de ore lucrate pe care angajatul trebuie sa il aiba la final de luna? Se scad din total doar zilele lucratoare ( 32 ore) sau se calculeaza si zilele de weekend, si atunci se scad din total 48 ore? avand in vedere ca firma isi desfasoara activitatea si in weekend.
Astept raspunsurile Dumneavoastra.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:22, 19 Iulie 2023
:)Revin
Multumesc pentru amabilitatea de a ma lamuri, =D>si iacata am reusit sa copiez ad-literam ce scrie in ROI legat de Programul de lucru:
"In magazin, programul normal de lucru este de luni pina duminica, program fix sau in ture. Datorita specificului activitatii magazinului, se lucreaza simbata si duminica, ca program normal de lucru in cadrul celor 40 de ore pe saptamina, cu alte 2 zile consecutive de repaus decit simbata si duminica."
In atare situatie, am si eu doua spete:#-o
1. Conform programarii eu figurez : vineri-simbata-duminica-luni la munca iar cele doua zile libere marti-miercuri.
Daca concediu medical imi este de vineri pina marti, iar seful "foarte amabil" imi modifica programul in timpul concediului medical si ma programeaza asa: vineri - Concediu medical, Simbata-duminica=Liber,luni si marti=Concediu medical,iar miercuri la munca (din nou) ESTE LEGAL?:O
2. Daca eu urmeaza sa prestez 5 zile de munca si apoi 2 zile liber dar dupa 2 zile de munca am concediu medical pentru 5 zile, interval in care se cuprind cele 3 zile de munca si cele 2 zile liber, se va considera CONCEDIU MEDICAL doar cele 3 zile de munca?:stunned:

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
adisanro, utilizator
Buna seara .Am di eu o nelămurire, am lucrat luna lui iulie 3 zile :1,2 si 3 si de pe 4 iulie am intrat in concediu medical .Mie miau plătit din trei zile doar o zi si 20 de concediu medical am anunțat sa ma lămurească si mi sa zis ca luna lui iulie are 21 zile lucrătoare si ca mi-ai plătit 20 de concediu medical si doar o zi din cele trei .Cum este posibil daca eu am lucrat doar 3 zile si restul sunt concediu medical sa nu imi plateasca celelalte daca eu am lucrat ,nu am lucrat 23 si luna cu zile lucrătoare este de 21 zile sunt 3 ,ac eu am intrat in prenatală si nu am avut nici zile libere si nici plătite cele două zile ,cum le pot recupera, mi sa zis ca nu se poate sa mi le plătească dar eu am lucrat si mia dat spor pt sâmbătă si duminica dar nu mi lea plătit si nici liberă nu am fost .Imi explicați cum e posibil daca eu am lucrat
Este corect cum au procedat. Zilele de 2 si 3 iulie sunt zile de repaus saptamanal.

Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 30 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dacă eu am fost la servici și cm mi sa dat după cum procedez cu ziua care am fost pontata
" Potrivit prevederilor art.33 alin.(5) din Normele de aplicare a prevederilor OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul nr.15/1311/2018, cu modificarile si completarile ulterioare, in situatia in care asiguratilor prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. A si B din OUG nr.158/2005, li se acorda certificat de concediu medical in aceeasi zi in care au desfasurat activitatea in cadrul programului complet de lucru, indemnizatia se va acorda numai pentru zilele urmatoare celei in care a fost acordat certificatul.

Prin urmare, in situatia in care salariatul este prezent la munca conform normei din contract, iar apoi aduce certificat medical care cuprinde si ziua lucrata, acesta va fi pontat in ziua respectiva prezent la locul de munca si platit corespunzator pentru activitatea prestata. Indemnizatia i se va acorda incepand cu ziua urmatoare celei in care a fost acordat certificatul medical. Iar pentru a evidentia faptul ca certificatul medical se suprapune cu o zi lucrata de salariat, apreciem ca in rubrica „Observatii“ a certificatului de concediu medical se va inscrie ca prima zi a certificatului medical se suprapune cu o zi in care salariatul a desfasurat activitate in cadrul programului complet de munca, iar certificatul medical a fost eliberat dupa terminarea programului."

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore dorinelbraha dorinelbraha buna ziua cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore? se trece in foaia de prezenta sambata si duminica? exista un ... (vezi toată discuția)
Concediu medical în week-end Dorina71 Dorina71 Bună ziua!am lucrez la o firma unde este activitate 7 zile 7.,având doua zile libere în cursul săptămânii. Am lucrat luni și marți, miercuri și joi ... (vezi toată discuția)
Concediu medical weekend Ghosthack Ghosthack Buna ziua, Eu in program pentru saptamana asta am luni,joi,vineri,sambata si duminica ca si zile pe care trebuie sa le muncesc si marti si miercuri am avut ... (vezi toată discuția)