buna ziua . propun urmatorea cauza -neprimirea tichetelor de masa de catre un salariat . in fapt tichetele au fost ridicate de catre conducatorul unitatii ,urmand a le distribui sub semnatura fiecarui salariat . unul din salariati fiind delegat intr-o subunitate ,seful unitatii a crezut de cuviinta sa i le trimita prin alti subordonati . dupa 4 zile ,ii cere unuia din subordonati sa se prezinte salariatul sa semneze borderoul iar salariatul refuza sa semneze intrucat nu i-au fost inmanate tichetele . seful unitatii il convoaca verbal pe un subordonat si pe salariat la confruntare ,unde salariatul sustine ca nu a primit tichetele ,iar subordonatul sefului spune pe un ton spasit ca i le-a inmanat . seful unitatii face presiuni asupra unui salariat sa semneze borderoul si acesta semneaza in locul titularului tichetelor salariatul face reclamatie catre conducerea unitatii si seful sustine catre superiori ca are 4 martori care au dat declaratii ca au manipulat tichetele de masa . urmeaza ancheta finala la conducerea unitatii unde i se cere salariatului sa aduca probe ca nu a primit tichetele de masa . intrebarea mea este cine se face vinovat direct de neprimirea tichetelor de masa a salariatului ? daca seful de unitate sustine ca a mandatat pe cei 4 subordonati sa distribuie tichetele de masa ,nu era corect sa intocmeasca un proces verbal de predare primire a acestor tichete ? avand in vedere ca salariatul care nu a primit tichetele de masa ,este in conflict cu seful ,pentru care tocmmai a mai dat o nota explicativa in fata unei comisii de disciplina ,nu era corect sa-i inmaneze personal si numai sub semnatura tichetele de masa ,acestea fiind valori ?va multumesc tuturor care ma veti ajuta cu un raspuns , cu respect radulescu
buna ziua . am revenit cu vesti bune . in sfarsit dupa 30 de zile de la cercetarea disciplinara ,salariatul si-a primit contravaloarea tichetelor de masa ,acestea fiindu-i imputate persoanei desemnate sa le gestioneze . chiar daca doamna in cauza se simte nedreptatita ca i s-au imputat tichetele si a fost obligata sa plateasca contravaloarea lor ,poate contesta in instanta aceasta decizie si pierde mai mult cu ceritudine . personal ma intriga lipsa de rsponsabilitate a unora si solidaritatea in a se supune orbeste sefilor .nejudecand logic o fapta . chiar daca i-au fost intinsii nervii la maxim ,colegul pagubit si-a primit contravaloarea muncii sale . va multumesc tuturor celor care m-ati ajutat cu raspunsuri . cu respect radulescu
Sanctiune?
raduradulescu
buna dimineata . cine ma poate lamuri intr-o situatie ca aceasta : salariatul este convocat prin inmanarea si semnarea convocatorului ,la angajator ,pentru ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa
so2ro
Buna ziua,
Daca angajatorul a \" omis \" sa-mi dea tichetele de masa pe o perioada mai mare a anului trecut, conform legii ce pretentii pot sa am in ... (vezi toată discuția)