avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Transport bunuri personale din Germania in Romania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Transport bunuri personale din Germania in Romania

Nu stiu daca aceasta intrebare se potriveste vreunei categorii dar totusi voi incerca ...
In urma divortului in Germania trebuie sa aduc in Romania un transport de mobila, produse casnice si lucruri personale.
Am nevoie de declaratii vamale, declaratii de la notar din Germania, ca sunt lucruri proprietate personala si nu sunt pentru comercializare ?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
Crissy2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Silver78 , utilizator 10:11, 21 Iulie 2015
oricum discutia merge catre off topic , asa ca rugam admin-ul sa ne pasuie , si sa nu ne amendeze.

iata cum functioneaza , asa zisul comert. vorbesc din experienta , deoarece mi-am achizitionat 2 bucatarii din Hagen cu pretul de 1 euro bucata.
descriere bucatarie : mobila propriuzisa compusa din dulapuri , cu sertare si copruri suspendate, masini de spalat vase si rufe , cuptor , aragaz , frigider incorporat, cafetiera , cuptor cu microunde , hota...in fine cam tot ce e nevoie . pretul repet , 1 euro fiecare bucatarie.

nemtii cand isi schimba mobila in casa , nu o arunca , vinde sau o distrug , suna departamentul social al primariei , ei vin cu masina , incarca tot , si le duc la un depozit.
acolo le verifica , le sorteaza , daca sunt in regula (respectivele bunuri) , le scot la vanzare exact asa cum le-au ridicat de la fostul proprietar.
pretul initial fiind de , sa zicem 150 de euro.
in cazul in care nu s-a vandut in 3 zile , scade la jumatate , si tot asa se repeta actiunea pana cand vor scadea pretul in asa fel incat sa elibereze spatiul din depozit .
la fel se procedeaza cu orice lucru de care neamtul nu mai are nevoie...totul se valorifica , si toata lumea are de castigat .
eu , am urmarit acele mobile prin cineva , un prieten , care m-i le-a cumparat el.
am primit o chitanta , care nu stiu ce argument serios este la o verificare in frontiera...apoi daca vamesul considera ca sunt furate , nu te poti opune , stai acolo pana se rezolva cumva problema.
dar in general , in vama , se arunca o privire sumara in camion , si apoi... conduceti cu prudenta !

cu comercializarea de la noi, nu cunosc care este modul de operare , dar stiu cateva depozite , care vand canapele de calitate, aduse prin acelasi procedeu .
O chitanta poate avea mare semnificatie.
Eu cred ca daca se trece de multe ori asa de o persoana ar putea sa considere ca scopul e comercial si sa va taxeze.
nu se tine o evidenta la vama , iar cele 10 camioane cu mobila sunt aduse clar pentru comercializare .
aici este problema altor autoritati, nu a vamesilor.
sunt persoane fizice si firme , care va spun sigur , ca din asta traiesc.
persoanele fizice merg in targuri , unde treaba merge ca pe roate , iar firmele , se decurca prin depozite...ca sa va convingeti , mergeti pe Grivita (adresa mai detalilata nu o dau).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Escroaca sentimentala blondulfane blondulfane Timp de 10 ani am avut o relatie cu o colega de serviciu,timp in care i-am oferit diverse obiecte,dar si efectuarea unor lucrari la apartamentul ei(constand in ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat - pot intra in romania? joony joony :-/ buna am si eu o intrebare, ma pot duce in romania cu buletinul expirat? (vezi toată discuția)
Tranzit ue cu pasaport expirat minor Chiciuuui Chiciuuui Pe scurt -italia-romania cu tranzit prin slovenia si ungaria cu doi minori cu pasapoartele expirate....am incercat sa facem titluri de calatorie dar ne-au dat ... (vezi toată discuția)