avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua.Am fost casatorita 15 ani,in urma cu 2 ani sotul meu a decedat.Casa in care am locuit este pe numele socrului iar in anul 2005 cei 4 frati ai sotului au facut acte renuntare la notar precum ca renunta la partea lor de mostenire si au primit cate o suma de bani insa procedura nu a fost continuata iar sotul meu nu a devenit proprietar.Ulterior am plecat din tara iar unul dintre frati locuieste acum in casa respectiva,la cadastru mi s-a spus ca figureaza ca mostenitor acest frate desi in acte proprietarul este socrul meu iar la starea civila mi s-a spus ca am drepturi conform anexei 24 insa nu stiu ce reprezinta aceasta.Mentionez ca nu avem copii impreuna.V-as ruga sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez si ce drepturi am in aceste conditii si deasemenea as dori sa stiu care este valabilitatea acestor acte de renuntare din 2005 si cum as putea sa le dovedesc.Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2015
aspasia23, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:30, 17 Iulie 2015
chiar daca se va dovedi ca sotul era singurul mostenitor la data decesului sau, cand veti dezbate succesiunea dupa sot, cum nu aveti copii, dvs veti intra la mostenire in concurs cu fratii si veti mosteni doar jumatate din ce avea sotul la data decesului sau.
Daca fratii nu au renuntat de fapt la mostenirea parintilor ( mai ales ca ziceti ca au primit si niste bani, banuiesc ca intentionau sa faca un partaj si nu au mai apucat, nicidecum nu au renuntat expres la mostenire) si aceasta mostenire se va imparti egal intre frati, sotul era mostenitor a 1/5, care cincime o veti imparti pe jumatate cu fratii, adica veti avea din casa 1/10.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, am o intrebare. Unchiul meu a decedat acum 24 ani, iar mama mea a decedat la trei luni dupa unchi, in casa raminind sotia lui ei neavind copii. ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)