avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare cumparare

Buna ziua, as dori sa va expun problema mea poate reuseste cineva sa ma indrume ce am de facut. In septembrie 2013 am incheiat un antecontract de vinzare cumparare a unui imobil, eu ca promitent vinzator m-am obligat sa ii vind imobilul iar promitentul cumparator se obliga sa imi plateasca 10.000 de euro prima rata iar timp de 17 luni cite 6000 de euro pe luna. Am specificat ca daca nu plateste trei rate consecutive promisiunea de vinzare devine nula iar banii achitati pina in acel moment imi revin ca daune. Promitentul vinzatora a achitat prima rata de 10.000 de euro dar dupa aceea am avut mari probleme cu plata ratelor. Astfel ca in luna martie 2014 avea deja restante 3 luni. Totusi am considerat ca nu pot sa reziliez contractul si sa il inteleg pe om. Dupa zeci de telefoane date in perioada martie 2014- februarie 2015 a mai efectuat citeva plati in valoare de 30.000 de euro. In februarie 2015 trebuia sa se termine cu plata ratelor dar cumparatorul mai are de achitat 60.000 euro. Din februarie si pina astazi l-am tot sunat si l-am rugat sa plateasca dar nu numai ca nu a platit dar nici macar nu imi mai poate spune daca o sa mai plateasca ceva anul asta. Din acest motiv m-am hotarit sa nu il mai inteleg. In luna aprilie i-am facut o instiintare printr-un executor judecatoresc cum ca trebuie sa imi plateasca diferenta de bani in 15 zile dar acest lucru nu s-a intimplat. Cind am verificat cine sta in casa am descoperit ca in casa sta fiul unui prieten al promitentului cumparator (eu prin promisiunea de v-c am precizat ca il las pe cumparator sa se mute in casa si nu alte persoane). Din cele spuse de vecini acestia mi-au declarat ca fiul prietenului sta in casa din 2013 de cind am facut promisiunea de vinzare. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare deoarece consider ca am fost mult prea intelegator cu cumparatorul.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:02, 21 Iulie 2015
Din moment ce casa e pe numele dumneavoastra sunteti proprietarul. Evacuati chiriasul cum v-a sfatuit cineva mai sus. Atat. Apropo de sfaturi - nu uitati ca e vorba de Romanica si avem o groaza de facultati private de facut pe banda de toate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatarea nulitatii absolute contract legea 112/1995 adrianadamian2009 adrianadamian2009 Imi permit sa pun o intrebare la urmatoarea speta: In baza legii 10/2001 o persoana indreptatita a initiat o actiune de constatare a nulitatii absolute a ... (vezi toată discuția)
Imobil social vandut ilegal legea 122/95 ajutor! ACarst ACarst Buna! poate cineva ma poate ajuta si pe mine cu problema mea: In 2005 parintii s-au despartit.initial mama a fost de acord sa vanda (dar numai stie daca a ... (vezi toată discuția)
Precontract de vanzare-cumparare, probleme cu promitentul cumparator liviu f liviu f Buna ziua. In urma cu citeva luni am pus o intrebare. Deoarece intrebarea era foarte vaga, era normal ca si raspunsurile pe care le-am primit, cu toata ... (vezi toată discuția)