avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tentativa de vanzare prin frauda, stopare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tentativa de vanzare prin frauda, stopare

Buna sunt agitata pentru ca ieri cautand sa-mi cumpar o locuinta intr-o localitate unde urmeaza sa recuperam(prin mostenire) terenul folosit de C.A.P. am gasit ca acest teren e in vanzare chiar daca"proprietarul" stie ca nu este al lui si ca acolo a intrat abuziv.:frantic:Pot sa va spun ca in primavara ne cauta sa-i vindem terenul dar noi nu vrem sa vindem nimic,acum incearca sa vanda cladirile fostului C.A.P cu terenul nostru impreuna.Nu stiu cum sa procedez,noi suntem in faza de stabilirea mesei succesorale iar la primarie am depus toate actele.Acum e si perioada de concedii si merge greu.Multumesc:sorry:
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 10:43, 23 Iulie 2015
suntconvinsa ca intrareea abuziva in aceal aspatiu (dupa cum a precizat cel acre a deschis tpoticul) tine strict de civil. Pentru domnnul Trandafir 2: aveti posibilitatea pentru a ma raporta administratorilor si moderatorilor site-ului daca mesajele mele incalca regulamentul forumului.
cu stima, cassy
Pentru a putea vinde sau cumpăra un teren este nevoie de carte funciară. D-voastră sau cine este înregistrat la CF?
D-voastră presupuneți că drobul de sare vă v-a cădea în cap. Dar, deocamdată nu știți nimic. Fiind posibil succesor al respectivei proprietăți, ce vă pasă de ce are de gând vecinul?În nici un caz nu poate să vândă proprietatea altcuiva. așa că degeaba vă faceți griji.
Proprietarii in cartea funciara suntem noi si am facut mostenirea la notarul de stat in anul 2000.Cladirile erau construite inainte de revolutie si ei le-au cumparat.Astfel s-a ajuns la situatia ca acele cladiri figureaza pe terenul nostru iar acum ei pun in vanzare cladirile nespecificand ca nu au terenul,din contra sunt poze care dau de inteles si suprafata de teren aferenta cladirilor ceea ce nu este adevarat.Oricum au fost informate institutiile de stat,acum asteptam.
Apropo,nu se poate cansidera vecin, asta insemnand proprietati delimitate(parerea mea)eu cred ca eventual sunt-coproprietari cu noi daca exista asa ceva?Regimul constructiilor este clar,l-am citit de nenumarate ori,iar aceste contructii intra in categoria celor abuziv construite la care solutionarea se face intre cei doi proprietari,in caz de neintelegere proprietarii terenului pot cere demolarea constructiilor,cel putin statul procedeaza la fel iar legea e egala la toti.Sincer asta mi-as dori si cred ca e cale corecta dar eu nu sunt specialist in materie de accea imi este frica.
Proprietarii clădirilor au autorizație de construire pt. ele?
Sunt trecute în CF?
Terenul pe care au fost ridicate , vă aparține, în prezent. La data când au fost ridicate aceste clădiri, cine era proprietarul terenului- deoarece aceste clădiri, chiar dacă au autorizație de construire, ceeace este valabil din punct de vedere administrativ, trebuie să aibă acordul adevăratului proprietar (care are acte de proprietate, sau chiar dacă a fost naționalizat de către stat, naționalizarea să se fi făcut în mod valabil)
Prin urmare, în penal- omul îți vinde construcția care este a lui, prin urmare , nu e nimic penal.Dar, cine va fi prostul care va cumpăra o astfel de construcție, pentru că d-voastră aveți dreptul principal, al terenului. Contactați un avocat. Nu e vorba de penal ci de o accesiune sau un drept de superficie, în cazul în care unul din proprietarii anteriori a permis construirea acestor case.

Alte discuții în legătură

Proprietar prin autorizatie de constructie boarcornel boarcornel Pe un teren de 5000 mp se construiesc 2 locuinte identice.Conform actului de intabulare pe teren este proprietara sotie.pe o locuinta este proprietar sotul iar ... (vezi toată discuția)
Constructii abuzive pe teren privat gameoversrl gameoversrl Detin TITLU DE PROPRIETATE pe un teren pe care se afla cateva garaje construite inca din regimul comunist dar pentru care nu exista documente. Intr-o perioada ... (vezi toată discuția)
Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)