Buna ziua,va cer si eu va rog cateva lamuriri deci in luna august vreau sa fac o vizita parintilor mei in Romania eu locuiesc cu copilul in Franta el e la scoala aici ,locuim amindoi copilul are pasaport individual pe numele meu livret pe numele meu doar o mica problema are certificatul pe numele meu ce e trecut numele tatalui in dreptul tatalui o intrebare am ,pot trece frontiera cu copilul sau imi trebuie ceva acte sa fac eu nu sant cununata cu individul,doar dupa 12 ani crezind ca daca recunoaste copilul ai va da drepturi ,eu deja innainte de a recunoaste copilul am fost in fata judecatii in franta pe baza de violenta si alcool la ambasada pentru ca mie mi sau furat actele el ma urmarit iar in fata ambasadei a inceput sa tipe zicand ca el e tatal copilului si ca din cauza mea el a fost dat afara din hotel eu ca sa calmez lucrurile pentru ca am crezut ca il vor amina cu actele dar nu a fost asa ,nu au cerut acte daca stam impreuna sau ADN nimic doar banii si gata actele au fost intocmite bine el ma amenintat in fata ambasadei ca ma va juca in picioare ,e o poveste mai lunga dar eu vreau doar un raspuns Daca pot merge vizita parintii dupa 6 anii,Multumesc si multa sanatate
Doamna, nu conteaza ca nu locuieste cu dvs, nu conteaza ce nume de familie poarta copilul. Conteaza ca in acte dl este tatal lui si ca urmare trebuie sa isi dea acordul.
Cei de la ambasada nu aveau ce sa verifice cata vreme mama copilului (adica dvs) a spus ca dl este tatal copilului, iar dl a spus ca el este tatal copilului.
Ce sa mai verifice?
Ca nu mintiti? Se pleaca de la presupunerea ca nu mintiti.
Ca meritati sa fiti parinti? Nu exista asa ceva. Sunteti parinti din momentul in care ati conceput copilul impreuna.
Aveti motive sa cereti exercitarea autoritatii in mod exclusiv de catre dvs insa trebuie sa va judecati in Franta.
Concluzia este ca daca veniti cu copilul in Romania nu puteti pleca fara a apela la instanta. Aveti buletin romanesc valabil sau sunteti cu pasaport CRDS(cetatean roman cu domiciliul in strainatate)? Daca veniti in tara cu gandus ca sa stati undeva la 2-3 luni atunci va puteti intoarce, in schimb daca nu aveti timp la dispozitie trebuie sa stiti ca nu veti pleca atat de repede. Odata ca in luna august judecatoriile sunt in concediu, apoi ancheta sociala trebuie efectuata la un domiciliu-tinand cont ca este vorba de un minor-domiciliu pe care dvs. il veti declara in instanta. Trebuie sa faceti dovada ca tatal a fost citat la domiciliul sau. Sunt mai multe conditii de indeplinit. Poate ca ar fi mai bine sa mergeti in Franta la instanta, unde sa se stabileasca la cine este incredintat copilul in vederea exercitarii autoritatii parintesti si a domiciliului. Apoi acasa doar sa traduceti si sa legalizati sentinta, eventual mergeti la Tribunal sa fie recunoscuta. Dar daca nu obtineti aut.parinteasca excusiva sa stiti ca aveti obligatoriu nevoie de acordul tatalui sa calatoriti cu minorul.
Procura
Anastamirela
Buna ziua....vreau sa merg in vacanta la soțul meu în Franța cu bebe de 1 an și 9 luni ...acesta îmi trimite procura ptr pasaport și pentru a părăsi ... (vezi toată discuția)