avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

Buna Ziua,
As dori parerea dvs legat de incheierea unui contract de vanzare cu clauza de intretinere. Se poate stipula in contract suma lunara acordata ca ajutor batranei sau un quantum lunar astfel incat sa nu ne trezim ca va trebui sa efectuam excursii sau tratamente in strainatate! Persoanele in varsta sunt foarte suspicioase de aceea as dori sa fie un contract clar cu conditii exacte legate de pensie , intretinere, locatie ( va fi nevoie sa o iau la mine acasa) . Este posibil ??

Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Caracafe , utilizator 10:36, 29 Iulie 2015
:rtfm:Interventie moderator.
Am rugamintea sa lecturati Regulamentul forumului si sa nu mai postati intr-un alt topic deschis de un alt utilizator ( topic deschis in data de 26 aug.2009) ,intrucat o astfel de practica incalca pct.3.1 din Regulament.
In situatia in care mai aveti nelamuriri/ intrebari suplimentare legate de acest subiect, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
Caracafe a scris:

Buna Ziua,
As dori parerea dvs legat de un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. As dori sa intreb daca se poate stabili un cuantum al valorii de intretinere lunara astfel incat sa nu ma trezesc cu cereri aberante din partea batranei .. poate vrea excursii sau tratament in strainatate !
Apartamentul este de 2 camere si valoreaza 20.000 euro.
Se poate valoriza aceasta suma in contract?

Multumesc!!

Nu am stiut ca s-a finalizat postarea, am avut ceva probleme la autentificare. Multumesc
Contractul de intretinere este reglementat de art.2.254-2.263 Noul Cod Civil.
Art.2.254 Noul Cod Civil(1)" Prin contractul de intretinere o parte se obliga sa efectueze in folosul celeilalte parti sau al unui tert prestatiile necesare intretinerii si ingrijirii pentru o anumita durata."Conform art.2.256(1)NCC" Dispozitiile art.2.243-2.247, art.2.249,art.2.251alin.(1) si art.2.252 NCC(renta viagera)se aplica in mod corespunzator si contractului de intretinere.
Intinderea obligatiei de intretinereArt.2.257(1)Debitorul intretinerii datoreaza creditorului prestatii stabilite in mod echitabil tinandu-se seama de valoarea capitalului si de conditia sociala anterioara a creditorului.
(2)Debitorul este obligat in principal sa asigure creditorului hrana,imbracaminte,incaltaminte,menaj, precum si folosinta unei locuinte corespunzatoare.Intretinerea cuprinde , de asemenea,ingrijirile si cheltuielile necesare in caz de boala.
(3)In cazul in care intretinerea are caracter viager sau atunci cand creditorul decedeaza in cursul duratei contractului,debitorul are obligatia sa-l inmormanteze.
Nu mi se pare ok sa limitati la o suma de bani lunara cuantumul intretinerii. referitor la vanzare cu clauza sau intretinere, aceasta nu depinde detitlul pyus contractului ci, asa cum v-a intrebat colega, de daca platiti sau nu o suma de bani ca pret al apartamentului sau nu.
Cat despre pretentii absurde, le puteti defini in contract si nu aveti atunci a va teme.
Nu inteleg cum se muta intretinerea pe alt imobil...
Cu acordul creditorului obligatiei de intretinere , obligatia de intretinere , sarcina ce greveaxa imobilul, se transfera pe un alt imobil proprietatea debitorului obligatiei de intretinere, radiindu se de la CF sarcina pe imobilul initial si inscriindu se pe alt imobil ce apartine debitorului oblig de intretinere. Bineinteles nimic nu impuedica partile sa stipuleze acest lucru de la inceput..

Alte discuții în legătură

Obligatia baneasca de intretinere. ContSters280604 ContSters280604 Parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu mama tatalui meu. Ulterior tata a decedat iar bunica, imobilizata fiind, nu doreste sa locuiasca cu ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere dumitru_dtru dumitru_dtru As drii sa stiu daca Contractul de intretinere este echivalentul unui Contract de vinzare cumparare si in ce cazuri poate fi atacat in instanta.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere kristhinel_87 kristhinel_87 Buna ziua! Intrebarea mea este un pic mai ciudata. Este posibil ca intr-un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sa fie mentionat faptul ca ... (vezi toată discuția)