avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... dizolvarea unei cooperative mici mestesugaresti
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

dizolvarea unei cooperative mici mestesugaresti

am fost, pentru o scurta perioada, presedinta la o cooperativa mica mestesugareasca. In 2005 printr-o sentinta publica se constata dizolvarea de drept. In 2006 este platit un lichidator, iar acum am primit ca tribunalul a numit un alt lichidator (2009) CE TREBUIE SA FAC IN ACEST CAZ
Cel mai recent răspuns: tusieu , utilizator 20:14, 16 Iulie 2009
Nu inteleg ... daca in 2006 a fost numit un lichidator care a si fost platit de catre cooperativa atunci de ce nu si-a facut treaba pentru care a fost platit dupa atatia ani adica lichidarea .
Schimbarea lichidatorului o poate face orice persoana interesata adica inclusiv lichidatorul o poate cere.
ca si persoana fizica este acelasi lichidator, dar ca persoana juridica este altul. In 2006 i-am predat un PV de custodie ( incheiat intre coop. si o alta societate) a unor utilaje, pentru a le putea valorifica si sa mai achite o datorie. Spune ca nu a putut intra in posesia bunurilor fara mine, dar de 3 ani si ceva nu a luat legatura cu mine. Va intreb daca din punct de vedere legal el era obligat ca in 3 ani sa lichideze coop..Ce pot face in acest caz?
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2009
tusieu, utilizator
Va intreb daca din punct de vedere legal el era obligat ca in 3 ani sa lichideze coop

Da
Cereti in instanta schimbarea lichidatorului.
multumesc. Schimbarea lichidatorului in instanta ce implica?
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
tusieu, utilizator
O cerere de schimbare a lichidatorului pentru motivele aratate

Alte discuții în legătură

Stat in stat? ContSters130131 ContSters130131 Cine verifica Cooperatia Mestesugaresca din Romania pe linie de resurse umane, contracte de munca si incadrari? O sa raspundeti - ITM-ul din municipiul unde ... (vezi toată discuția)
Cooperativa agricola de productie cmgcc cmgcc INFIINTAREA COOPEARTIVELOR AGRICOLE CE INSEAMNA COOPERATIVA AGRICOLA? (Articolul 8 din lege) Cooperativele agricole au la baza urmatoarele principii ... (vezi toată discuția)
Legea 18_1991 si decretul-lege 1990 serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi As dori sa aflu si eu care este regimul juridic al unui teren mostenit succesiv din perioada 1959 pana in prezent. Pentru asta doresc sa aflu interpretarea ... (vezi toată discuția)