avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in acte si delapidare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in acte si delapidare?

Buna seara,

Am fost angajat la un S.C. in calitate de agent de vanzari si am falsificat niste chitante, suma lor nefiind mai mare de 5-6000 de lei. precizez ca , chitantele se afla in posesia patronului. Acesta ma ameninta cu proces daca nu ii dau 40.000 de lei (asa zisul prejudiciu) + contravaloarea altor bunuri din gestiune, gestiune la care au avut acces mai multi angajati si care sunt imputate pe nedrept, iar in cei 2 ani de functionare societatea a executat doar un singur inventar(probabil ar mai fii ceva inventare "aranjate" de contabila). Mentionez ca sunt la prima abatere. Intrebarile mele ar suna cam asa:
- in ce forma de acuzare poate incadra aceasta fapta?
- Care ar fii pedeapsa?
- Ce ma sfatuiti sa fac?
-In cazul in care as plati suma aceea de 5-600 de lei s-ar schimba cu ceva pozitia mea?
-Se poate cere daune mai mari decat prejudiciul real (5-6000 lei), in sensul ca datorita incidentului imi sunt imputate toate lipsurile din gestiune fara nici o dovada?
- se pot cere daune morale din partea lui sau a mea?
Cel mai recent răspuns: MasterCata , utilizator 21:17, 4 Mai 2011
Ar fi la 214 Cpen
La 214 Cpen faceam referire
Buna ziua,

Revin cu vesti bune, zic eu, am vb cu persoana respectiva si am ajuns la o intelegere sa cedez un bun al meu, reprezentand contravaloarea prejudiciului. Acum ce vreau sa va intreb ... , vreau sa fac o hartie la notar cum ca renunta la orice acuzatie impotriva mea dar vroiam sa va intreb pe voi cum sa o scriu mai exact. Multumesc anticipat
Daca nu va sesiza agentii de politie , actele de cercetare nu vor fi efectuate, nu va fi angajata raspunderea penala.
In schimb , in orice conditii , repararea pagubei patrimoniale constituie circumstanta atenuanta judiciara.
Insa " intelegerea" confintita cu partea vatamata e lipsita de efecte juridica- o asemenea conventie e nula de plin drept .Daca acesta va depune plangere penala agentii de politie / procurorul vor da curs acesteia , stabilind imprejurarile in care infractiunea a fost savarsita.
Ramane doar sa existe un raport de incredere intre dumneavoastra , ca faptuitor , si partea vatamata , supus riscului , putandu-si schimba optiunea de a nu sesiza organele judiciare.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Din pacate faptele savirsite nu intra sub incidenta inpacari sau retrageri plingeri penale. Faptul ca ati ajuns la o intelegere este de bun augur...:)
Ca nu sau sesizat organele de politie sau procuratura, pina acum, nu va da garantia ca acest lucru nu se va intimpla in viitor...asa ca actul notarial nu va avea decit o circumstanta atenuanta la individualizarea pedepsei si de ce nu la un eventual demers de sesizare din partea dvs.,patronul sa nu devina complice...;).
Exista un risc...:-/

Alte discuții în legătură

Delapidare etta etta un salariat al unei societati comerciale a iesit in uma inventarului facut de catre administratorul societatii cu o lipsa in gestiune de 2000 lei. acesta poate ... (vezi toată discuția)
Daca nu exista condamnare pt delapidare, se poate cere obligarea la plata? Florentina_A Florentina_A La data de 03.06.2005, in urma unui control efectuat la casieria unei societati, s-a constatat o lipsa in gestiune in valoare de 120.000 ron. De la ... (vezi toată discuția)
Furt Cristina Ifrim Cristina Ifrim Stimati colegi d epe forum, daca un angajator descopera ca un salariat fura din unitate si nu doreste sa cheme Politia dar il cerceteaza disciplinar poate ... (vezi toată discuția)