avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident, alcoolemie mare, dar in afara drumului public
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident, alcoolemie mare, dar in afara drumului public

Buna ziua, luni seara in jurul orei 23:30, dupa ce am consumat mai mult alcool, eram in masina cu un prieten si am lovit un zid de beton apartinand unei scoli, in urma accidentului zidul a fost avariat, eu am fost ranit, dar prietenul meu nu a patit absolut nimic.Stationam cu masina pe un teren de fotbal, pe care am si consumat alcoolul, neajungand pe drumurile publice sub influenta alcoolului. Am avut in aer o alcoolemie de 0.59, iar banuiesc ca in sange voi avea peste 0.80. Ce pot pati avand in vedere ca am avut alcoolemie mare dar n-am fost pe un drum public? Mentionez ca am 19 ani si e prima abatere. Multumesc si sanatate.
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 20:43, 25 Iulie 2015
Cred ca s-a scos partea cu autovatamarea .
Asa ca se retine decat distrugere din culpa . Daca Politia constata ca distrugerea s-a facut de pe /din drumul public intra pe art.336 c.p.
Buna ziua,
In primul rand scoala isi va repara gardul pe asigurarea RCA a dumneavoastra, iar in al doilea rand asiguratorul isi va recupera dauna de la dumneavoastra, dat fiind ca ati avut alcoolemie in limita de infractiune.
Va recupera daca daca accidentul a avut loc pe drumul public ; in afara drumului public codul rutier nu se aplica deoarece acesta face referire decat la drumurile publice .
RCA de s-ar implica ?
Care este temeiul legal pt acordarea despagubirilor? Si asiguratul de aceea a incheiat o asigurare , sau asigurarile sunt numai niste instituti de credit (colectare a darilor) ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
mottofreee, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmari legale pentru conducatorul auto cu alcoolemie dianuk17 dianuk17 Buna ziua . As dori sa stiu daca in cazul unui accident de circulatie incare unul intre conducatorii auto este vinovat de neacordare de prioritate iar celalalt ... (vezi toată discuția)
Accident idkwhy idkwhy In data de 03.12 am fost implicat intr-un accident auto soldat cu un deces , accidentul nepetrecandu-se din vina mea . Am fost testat cu aparatul drager de ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan- Madalinzavoianu Madalinzavoianu Am facut-o de data asta am petrecut la niste pr ...dupa care am plecat cu ei cu masina mea si ne-am rasturna din cauza vitezei prea mari si a alcoolui ..La ora ... (vezi toată discuția)