bogdan1987 a scris:
am vorbit cu un avocat si a zis ca pot obtine daune combinatori 100 ron pe zi . am vorbit cu vechiul propietar si a zis ca el pleaca din tara si nu are timp de actele pentru masina mea asa k o sal dau in judecata si o sa cer daune combinatori . ce parere aveti :(
... proasta B-)
intre paranteze fie spus.. se numesc daune cominatorii... dar suna mai bine cum ii spuneti Dvs.
Daune cominatorii = Sume banesti pe care debitorul este obligat prin hotarare judecatoreasca sa le plateasca creditorului, pentru fiecare zi de intarziere sau raportat la alte unitati de timp, pana cand isi executa obligatia sa in natura asa cum a fost stabilita de la inceput.
Nu sunt un mijloc de despagubire a creditorului. Incasarea este provizorie, creditorul fiind obligat sa restituie debitorului sumele incasate, retinand eventual numai suma corespunzatoare valorii prejudiciului provocat prin intarziere.
E o poveste lunga ci daunele astea.... avocatul a spus bine... puteti cere.. asta nu inseamna ca o sa si primiti.. In plus.. a uitat sa va spuna ca sumele rezultate nu vi se cuvin, ele urmand a fi returnate paratului dupa ce s-a achitat de obligatia de a face...
La cazul Dvs... nu prea vad aplicabilitatea... ca sa nu mai zic utilitatea.
Cu hot judecatoreasca definitiva orice administratie financiara va va inregistra auto.