avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde se depune plangerea penala impotriva ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde se depune plangerea penala impotriva procurorului/prim-procurorului ?

Unde trebuie depusa plangerea penala impotriva procurorului si/sau prim-procurorului unui Parchet de pe langa Judecatorie ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 23:12, 7 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e o alegere a procurorilor, este vorba ca Procuratura dispunde de fonduri limitate si poate angaja doar un anumit numar de procurori, poate oferi doar anumite resurse drept infrastructura, etc., pentru ca atat primeste de la buget. Deci resursele sunt limitate si nu se poate face din rahat bici.
Ce a facut acest procuror sau prim-procuror ? A ascuns probe martori sau a pus sub urmarire penala un om care nu a comis acele fapte ?
O astfel de plângere penală îndreptată împotriva unui magistrat se depune la Secția de Investigare a Magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Reglementarea juridică în acest sens este extrem de recentă.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unei ordonante de neincepere a urmaririi penale IONELA CIB IONELA CIB Am facut in septembrie 2010 o plangere penala la care am primit raspuns azi si nu sumt multumita . E total ambigua. In plangere eu am spus ca eu am fost ... (vezi toată discuția)
Calea de atac? _Alin_ _Alin_ Ieri am primit Ordonanța de la parchet, mi s-a respins plângerea ca inadmisibila, in temeiul art. 339 C.P.P. Ordonanța a fost emisă chiar de către ... (vezi toată discuția)
Plangere contra unui procuror davidescucostel davidescucostel Buna seara . Daca solutia data de catre un procuror nu este favorabila , unde ne putem adresa pentru cercetari mai ample ? si mai reale .... ? (vezi toată discuția)