avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Termen de apel precizat gresit de instanta
Discuție deschisă în Executare silită

Termen de apel precizat gresit de instanta

Intr-un dosar ce viza o contestatie la executare , instanta de fond - judecatoria - mi-a respins actiunea si in hotararea redactata precizeaza : " cu drept de apel in 30 de zile de la data comunicarii " ! Instanta de apel - tribunalul - a fost sesizata cu apel depus in interiorul termenului precizat de judecatorie dar , la primul termen de judecata al apelului , a invocat - din oficiu - tardivitatea depunerii apelului , cf prevederilor art 650 alin(3) / NCPC . Ce se poate face in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: tatiana28 , utilizator 22:34, 3 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Art. 219 Cod civil se referă la cu totul atlceva:

ART. 219 Răspunderea pentru fapte juridice
(1) Faptele licite sau ilicite săvârşite de organele persoanei juridice obligă însăşi persoana juridică, însă numai dacă ele au legătură cu atribuţiile sau cu scopul funcţiilor încredinţate.
(2) Faptele ilicite atrag şi răspunderea personală şi solidară a celor care le-au săvârşit, atât faţă de persoana juridică, cât şi faţă de terţi.

Sau aveți vreun cod de la vreo editură care la art. 219 are alt articol? :D
Stimate utiliz.legalservnet,va aflati itnr-o eroare totala cu privire al raspunderea judecatorului potrivita art.291 Noul Cod Cvil. Trebuie sa stiti,ca, acest articol(219) este o preluare a art,35 din Decretul nr.31/1954 privitor la persoanele fizice si persoanele juridice si,are in vedere raspunderea persoanelor juridice:societati,institutii publice,adica ,entitati publice sau private cu personalitate juridica, nicidecum un judecator nu va raspunde potrivit art.219 Noul Cod Civil.Never for ever.Aferim
~ Conținut șters la cerere ~
legalservnet a scris:

Ironiile gratuite nu-l ajuta cu nimic pe utilizatorul care a solicitat consultanta!

În mod clar, nici soluțiile date fără nici un temei legal nu-i ajută, ci mai mult îi încurcă,

Alte discuții în legătură

Termenul de apel iuliangoga iuliangoga In hotararea tribunalului se prevede ca ,aceasta poate fi atacata in termen de 30 zile . La art. 468 (1) din NCPC :\\"Termenul de apel este de 30 de zile de ... (vezi toată discuția)
Procedura recurs Ramona19051977 Ramona19051977 Buna seara. Doresc sa fac un apel la o comunicare de hotarare civila.Nu stiu cum sa procedez. (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta ContSters336142 ContSters336142 Am avut un proces privind un litigiu de munca pe care l-am pierdut. In apel, mi s-a respins cererea ca fiind tardiva (inaintata in 30 zile , asa cum era ... (vezi toată discuția)