avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de ajutor...imi cere divortul dupa o luna de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de ajutor...imi cere divortul dupa o luna de la cununie


Buna ziua, sunt cetateana a Republicii Moldova,casatorita de 3 saptamani cu un cetatean roman, el aflandu-se in Anglia si eu in Republica Moldova in momentul de fata. Sotul meu vrea sa divorteze si pentru asta vine din UK in Romania cerandu-mi sa vin si eu ca sa desfacem casatoria la notar de comun acord sau isi ia avocat. Eu deocamdata nu am transcris certificatul de casatorie romanesc si sa il legalizez la mine in tara, sa imi schimb buletinul de identitate si pasaportul dupa numele lui si nici nu vreau sa divortez de el..
Intrebarile mele sunt urmatoare:
- el poate initia divortul in lipsa mea si a actelor mele transcrise ( adica cu numele meu si nu cu numele lui pe care l-am luat dupa casatorie)
- care e procedura divortului in cazul meu
- cat ar dura el in cazul neprezentarii mele la proces

Dacă va citează cu rea credință în.alta parte deși știe adresa.dvs, puteți contesta în anulare.
Știți greșit în legătură cu termenul. În vechiul cod al.familiei puteai dandivirt după ce trecea 1 an de căsătorie, s-a eliminat acest termen când a intrat în vigoare noul cod civil.
Va va cita, stați liniștită.
Eu nu am citit niciunde ca trebuie sa ramai obligat in casatorie cu o persoana pentru o perioada de 1 an de zile si doar dupa acest termen poti sa bagi divort. Oricum legal sotul dvs. este obligat sa va declare in actiune adresa dvs., mai mult decat atat din moment ce dvs. ati vazut nr. de dosar pe portalul judecatoriei, dovada ca actiunea a fost introdusa, faceti o intampinare asa cum va pricepeti dvs.(luati un ex. de pe net) si scrieti o actiune pe care o inaintati judecatoriei si in care declarati ca nu sunteti de acord cu divortul. Eventual declarati ca va iubiti sotul si nu aveti de gand sa divortati si solicitati instantei un timp de impacare mai indelungat considerand ca acest mariaj poate fi salvat. Asa il mai tineti in sah pe sot.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2015
Justitiarul711, utilizator
Multumesc pt sfaturi , dar cred k o sa las toate sa decurga asa cum o fi, mai ales ca are un avocat bun, si nici Eu nu il pot tine legat de mine mai ales dupa ce mi-a spus k nu ma mai iubeste si ca totul a fost o prostie. Si chiar de nu recunoaste e cu cineva acum... deci degeaba ma amarasc incercand sa schimb ceva ca numai mie rau imi e de la asta si el e bine merci de nici macar nu vrea sa vorbeasca cu mine si ma ignora total.
Atat vreau sa primesc hotararea judecatoreasca acasa k sa nu fac 14-15 ore pana acolo si tot atat inapoi pentru a o ridica personal (ca sa imi transcriu in RM divortul) , si sper sa fi declarat adresa mea corecta... si sa uit tot.
Multumesc din suflet !!!
Alegerea va apartine. Sa nu uitati insa ca aveti nevoie de sentinta instituita cu formula definitiva, altfel nu va foloseste.Numai bine!
Pai dupa ultima sedinta cand se pronunta divortul nu ni se da (sau nu se trimite la domiciliu) sentinta definitiva si irevocabila ????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul cetateanului roman cu un cetatean strain in romania ContSters366213 ContSters366213 Buna ziua, sunt cetateana a Republicii Moldova,casatorita de 3 saptamani cu un cetatean roman, el aflandu-se in Anglia si eu in Republica Moldova in momentul ... (vezi toată discuția)
Casatoria unui cetatean moldovean cu un cetatean roman valyd valyd buna ziua, va rog frumos sa-mi dati un sfat si ajutati-ma. eu sunt moldoveanca, locuiesc in republica moldova, am un copil de 5 anisori care este trecut pe ... (vezi toată discuția)
O intrebare-cine ma poate ajuta!!! ContSters214924 ContSters214924 Salut.Am si eu o intrebare-cine ma poate ajuta! Sint din Republica Moldova si sint casatorita cu cetatean roman,sau eram casatorita dupa spusele sotului. El ... (vezi toată discuția)