avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul varsta de pensionare, grupa I, conditii speciale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul varsta de pensionare, grupa I, conditii speciale

Buna seara,

Am sa incep cu datele inscrise in carnetul de munca :

" In perioada 24.10.1979 - 31.03.2001 a lucrat in grupa I de munca, conform Ord. 50/ 1990, anexa I, pct.75 si Ord. 125/ 1990, anexa I , pct. 17, 21 de ani, 5 luni si 7 zile, in procent de 100% are conditii speciale ".

Mai precizez faptul ca, am lucrat in cadrul M.Ap.N ca salariat civil.
Data de nastere : decembrie 1960.

Rugamintea mea este aceea de a ma lamuri in privinta incadrarii in grupa de munca conform Ord. 125 ( pe care nu am reusit, pana in prezent, sa-l consult ) precum si data la care ma pot pensiona.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:26, 23 Iulie 2009
@ntoanta

Raspunsurile sunt ascunse in intrebarile dvs. :)

Cererea de pensionare a fost respinsa pentru ca nu indeplineati conditia varstei standard reduse datorita stagiului realizat in grupe de munca.
Daca nu indeplineati nici conditia stagiului de cotizare, ar fi scris in decizia de respingere.

Calculele dvs. sunt corecte, depuneti din nou dosarul la implinirea varstei de 55 ani si 6 luni.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Va multumesc foarte mult.
Multa sanatate.
Va mai deranjez cu o intrebare legata de stagiul de cotizare... Am vazut ca legea cere ca stagiul de cotizare sa fie de 35 de ani pentru barbati. Intrebarea este daca se ia in considerare stagiul efectiv realizat (anii cat am muncit) sau stagiul la care se ajunge prin adaugarea anilor datorata conditiilor speciale?
Pentru ca daca ar trebui sa am efectiv 35 de ani de munca, nu nu m-as incadra..... zic eu..
Va multumesc inca o data.
ntoana a scris:

Va redau cele consemnate in decizia mentionata: (...)
- stagiul de cotizare realizat - 43 de ani 8 luni si 25 de zile, din care: grupa II - 12 ani 8 luni si 26 de zile, conditii speciale 18 ani si 3 zile (anterior 04'2001- 13 ani 5 luni si 8 zile, Legea 226/2006 18 ani si 3 zile), conditii deosebite 25 zile, conditii normale 1 an, 10 luni si 14 zile, stagiu asimilat 1 an 3 luni si 17 zile, stagiu aferent grupa I si II 9 ani si 9 luni.

Am extras din mesajul initial partea referitoare la stagiul de cotizare.
Potrivit cap. B, sectiunea II, art. 2, lit. a) din Ordinul nr. 340/2001, "in vederea deschiderii dreptului la pensie, stagiul minim si/sau complet de cotizare prevazut la art. 41 din lege cuprinde si sporul acordat in baza legislatiei anterioare pentru activitati desfasurate in grupele I si II de munca, pana la data intrarii in vigoare a legii".

Deci, la stagiul realizat se ajunge prin adaugarea la stagiul efectiv lucrat a sporului pentru activitatea desfasurata in grupe de munca.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata violeta panduru violeta panduru Ma numesc Violeta sunt din Lugoj,m-am nascut in 16.031956, am lucrat in grupa 2-a de munca 22 ani si11 luni , iar in grupa 3 de munca 6 ani si 2 luni. Am ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial TIBAS TIBAS O femeie cu 4 copii nascuta pe 27.02.1954, care a lucrat din 15.07.1971-01.03.1984 la societatea Crinul, apoi din 01.03.1984-01.03.1994 GRUPA II la alta ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie grupa1 cucuruzu cucuruzu Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu grupa 1 de munca daca ea mai este valabila. Tatal meu a primit decizie destul de ambigua de la casa de pensii in ... (vezi toată discuția)