Va rog o lamurire la urmatoarea situatie:am dat un avans pt un apartament iar consructorul a inceput procedura de insolventa(la cererea lui),societatea aflindu-se momentan in reorganizare judiciara;am depus cerere de creanta la tribunal si la administrator,am ratele si cheltuielile platite la zi,ce sanse am sa ramin in apartament pina la recuperarea creantei?Pot apela in situatia de fata la un ex judecatoresc pt somatie de nerespectarea termenului de predare(apartamentul nu corespunde fisei tehnice,nefiind finalizat).Va multumesc!
Spre ghinionul dvs., prin modificarea adusa astazi Legii nr. 85/2006 de Legea nr. 277/2009, s-a modificat art. 36 si toate actiunile indreptate impotriva bunurilor debitorului sunt blocate. De asemenea, pentru contractele care cuprind obligatii ale debitorilor insolventi rezultand din ante-contracte de vanzare cumparare, cu date certe anterioare deschiderii procedurii vor fi executate de catre administrator/lichidator la cererea promitentului cumparator daca pretul a fost achitat integral sau poate fi achitat la data cererii, pretul nu este inferior valorii de piata a bunului si bunul nu prezinta importanta determinanta in reorganizarea debitorului insolvent. In prezent, sunteti intr-o situatie juridica mult mai dificila :(
Va multumesc!Va mai deranjez pt inca un sfat:eu momentan locuiesc in apartamentul respectiv,in starea care se afla.Nefacind receptia,nesemnind procesul verbal de predare-primire ce masuri pot lua impotriva mea pt parasirea apartamentului.Banuiesc ca doar sa ma dea in judecata dar nu i-mi dau seama in situatia respectiva pe ce motiv.Dupa semnarea antecontractului am primit cheile apartamentului,am finisat ce am putut si m-am mutat.Nefiind in posesie ce pot sa-mi faca daca nu parasesc apartamentul.Un constructor amic i-mi povestea ca el s-a judecat peste doi ani cu un client care nu a mai platit ratele si abia dupa aia a reusit sa se descotoroseasca de el.Eu ma gindesc sa fac pe nebunul si sa nu parasesc apartamentul pina ce i-mi dau banii.Asta intreb:care sunt riscurile?
AM UITAT UN PARAGRAF CARE POATE FI IMPORTANT:Subscrisa SC... in calitate de promitent-vinzator,prin reprezentantul legal mai sus mentionat,ma oblig sa-i garantez pe promitentii cumparatori impotriva oricarei evictiuni,totale sau partiale,in conformitate cu disp art 1337 cod civil,precum si pt vicii ascunse.E posibil ca fiind garantat de debitor sa pot recupera creanta.Citeam pe aici ca ce e garantat se recupereaza.Adevarat sa fie?Oare?!?
Daca societatea reuseste cu reorganizarea sunt sanse mai mari de a recupera creanta?