avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dupa partaj = tot violenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dupa partaj = tot violenta

Buna ziua, apelez la dvs cu speranta unui rasp.

Acum 2 luni d zile s-a incheiat divortul si partajul mamei mele, dupa o casatorie d 30 d ani. La partaj s-a decis 50 - 50 %. Momentan nu am gasit sa cumparator la ap. . Motivele divortului au fost agresiunea tatalui meu si abuzurile sexuale la adresa mamei mele. Problemelea astea nu s au terminat, deja pot spune k suntem abonati la politie, dar nu rez nimic, vine si pleaca.Amenzile curg, dar nimic. Mama mea este plina de vanatai p tot corpul. Ce pot face in situatia asta ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:00, 14 Iulie 2009
Motivele divortului au fost agresiunea tatalui meu si abuzurile sexuale la adresa mamei mele.


Chiar daca actele sexuale se consuma intre soti , acestea nu exclud existenta violului , in forma agravata , sau a altor infractiuni privitoare la viata sexuala.
In acest sens , poate fi angajata raspunderea penala a faptuitorului.

Mama mea este plina de vanatai p tot corpul. Ce pot face in situatia asta ?


Una din solutii este scoaterea unui certificat medico-legal , care atesta cu exactitate leziunea suferita si gravitatea acesteia , pe langa depozitiile martorilor care pot confirma , inca o data , agresivitatea tatalui dumneavoastra.Apoi , trebuie sesizati agentii de politie , pentru a efectua acte de cercetare.

Iar , ca solutie temporara , ar exista posibilitatea de a apela la vreo ruda , la vreun prieten sau vreo cunostinta , care sa-i ofere un adapost si sustinere .

Ramanand in aceasta situatie conflictuala , probabil ca situatia acesteia s-ar inrautati , indepartandu-se de aceasta , gandesc ca ar gasi resursele necesare pentru a o depasi mai usor .Exista si centre pentru comnbaterea violentei domestice , unde e oferita consiliere psihologica gratuita.

Iar , pana la instrainarea aparatamentului prin vanzare cumparare , sotul turbulent poate fi evacuat , pe calea ordonantei presedintiale , masura speciala , insa vremelnica....



Nimeni nu ramane intr-un loc , daca doreste o schimmbare.Iar aceasta schimbare o poate face numai mama dumneavoastra, stopand definitiv aceste abuzuri .Sunt necesare,insa , determinarea , motivatia , si , nu in ultimul rand , suportul afectiv al celor din jur
.Am omis sa precizez injurile adresate mie si mamei mele, si faptul ca suntem "etichetate " ca sidiste si ca avem tuberculoza si tumori pe creier, imprastiind aceste cuv la toate pers cunoscute.


Sfatul meu e sa plecati de langa aceasta persoana , care pare a fi afectata psihic , fiind in preajma acesteia nu veti resimti decat suferinta, e mult prea mult pentru o persoana sa traiasca asa ceva .

[ link extern ] /

Iata un site, de care am amintit mai sus , ramane doar sa-l explorati pentru a afla locatia din orasul dumneavoastra.

Succes.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc
Presupun ca acest divort a fost finalizat dupa ani si ani de avertizari, preavize si amenintari cu ideea despartirii. Ca urmare, tatal Dvs. simte ca a pierdut controlul, iar manifestarile pe care le descrieti sunt semne ale unei atitudini de razbunare pentru a-si crea in continuare iluzia unui control poate mai acerb decat inainte de separare.
In aceasta situatie, avand in vedere si partajul nefinalizat, ar fi mai greu sa dispareti pur si simplu din raza lui de actiune, ceea ce ar fi solutia ideala din punctul meu de vedere.
Pe langa sfatul unui avocat, eu v-as recomanda sa discutati si cu un psiholog si in acelasi timp sa va gasiti un protector - preferabil ruda - care are o anumita prestanta in fata tatalui Dvs. Cred, de asemenea, ca o atitudine demna, ferma si suportiva va conduce la o atenuare a atacurilor la adresa familiei Dvs. Altfel se va simti provocat in continuare in urma fiecarei umilinte si violente care va ingenuncheaza.
Va doresc sa aveti intelepciunea de a trece cu bine de aceasta perioada dificila.
Partajul este finalizat. Ne am gandit si am si incercat sa plekm, dar a amenintat ca da foc la casa, a venit dupa mama la sora mea mai mare. Momentan ramane sa vorbeasca mama la un adapost sau sa incercam cu un ordin presidential.
Inteleg ca ati ales modalitatea unui partaj conventional , prin instrainarea bunului comun ....Pana veti gasi un cumparator , lucrurile se vor mentine in aceasta pozitie


Ar fi bine sa sesizati Politia /Parchetul cu privire la aceasta amenintare., poate se mai linisteste , toate actiunile intreprinse de el conduc la ideea de a ramane langa el , atat mama cat si fiica .

Si , cum a afirmat godspeed mai sus ,toate in dorinta de razbunare ,de a-si exprima furia si supararea.Pana va accepta ca a existat un divort , probabil ca manifestarea va fi aceeasi.
Insa aceste sentimente vor trece in timp .Sfatul meu e sa solicitati ajutorului Politiei , intrucat nimeni nu poate convietui in conditiile sus mentionate.

Sesizand Politia pentru actele de violenta , abuzurile de natura sexuala , ofensele primite , amenintarile cumplite aduse de catre acesta , (intrucat , din punctul meu de vedere se impune in acest caz un tratament de specialitate) , procurorul , chiar in etapa procesului penal poate dispune internarea medicala sau cea a tratamentului medical, ca masuri de siguranta
Acest om prezinta un grad de periculozitate ridicat.

Infractiunile de amenintare , loviri sau alte violente sau cea de vatamare corporala grava trebuie aduse la cunostinta agentilor de politie/procurorului in termen de 2 luni de la data savarsirii activitatii ilicite.

Aceasta persoana , pana-si va regasi un echilibru , are nevoie de tratament de specialitate , pe care , daca nu si-l va administra de buna voie , cu ajutorul unui specialist ,va exista o constrangere in vederea efectuarii acestuia


Succes.




Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Cit m-ar costa un divort,nu-mi permit sa platesc un avocat,dar totusi,cit? tamas gabriela tamas gabriela situatia e destul de disperata pt mine de 14 ani violenta domestica,verbala,certuri fara motiv,gelozii fara nici o baza reala ,violenta financiara,abuzuri ... (vezi toată discuția)
Tata vitreg andreea carmen andreea carmen buna seara ma numesc Carmen am 23 de ani, se de 8 ani de zile am un tata vitreg, in ultimul timp a inceput sa faca scandal sa o ameninte pe mama ca o omoara, ... (vezi toată discuția)
Violenta,divort,copil Costin85 Costin85 Buna ziua!Vreau sa ma ajutati va rog si pe mine cu parerile dumneavoastra.Am o sora care isi duce cu umilinta zilele langa sotul sau !Acesta a urmat o cale ... (vezi toată discuția)