Tatal meu a decedat in anul 2000.
La un an dupa,in 2001, decedeaza mama lui.
Inainte de deces, mama trece pe numele ei prin intabulare toate bunurile si semneaza un testament in favoarea ficei, excluzand-ul total pe tatal meu.
Fica semneaza un testament in favoarea uneia dintre ficele sale.
Fica decedeaza in anul 2003, iar fica acesteia intra in posesia intregii proprietati.
Intrebare:
Exista o posibilitate legala de a contesta aceste ''testamente'' de catre cineva ?
Daca exista, cine poate contesta ?
Mentionez ca dupa tatal decedat in anul 2000, exista o sotie in viata si doi copii.
Multumesc.
Nu,am aflat saptamana trecuta, cand impreuna cu mama mea am dorit sa intabulam si sa deschidem o succesiune la mostenire dupa tata/bunica, pentru a stabili ce cota de mostenire/succesiune exista,tinand cont de ordinea deceselor(tata apoi bunica) si in favorul cui.
Familia mea nu a fost instiintata de existenta actului de intabulare si nici de existenta unor testamente.
P.S.
Am aflat de existenta unor testamente, dar nimeni din cercul de cunoscuti si din familie nu le-a vazut.
In baza testamentelor nu se putea intabula. Inseamna ca s-a dezbatut succesiunea dupa bunica si in mod normal trebuia sa fiti citat dvs ca reprezentant al tatalui dvs predecedat. In cadrul dezbaterii mostenirii dvs trebuia fie sa va declarati de acord cu testamentul si sa nu cereti reductiunea lui, fie sa cereti reductiunea.
Nu aveti decat sa solicitati anularea certificatului de mostenitor dupa bunica daca el exista si dupa matusa .
Nu a fost citat nimeni din familie si nu avem la cunostinta dezbaterea vreunei succesiuni.
Cum se poate afla, in mod oficial, daca exista acest certificat de mostenitor ?
Depuneti la notarul public competent cerere de dezbatere a succesiunii dupa bunica si veti vedea daca s a dezbatut d=succesiunea sa nu. Exista o evidenta a acestora tinuta de Camera Notarilor Publici de pe raza careia defunctul a avut ultimul domiciliu.