avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatul nu beneficiaza de contract de munca.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatul nu beneficiaza de contract de munca.

In timpul facultatii am decis sa ma angajez. M`am angajat, lucrez la aceasta firma de aproximativ 3 ani de zile. Anul trecut mi`am facut un card..... la care angajatul trebuia sa completeze ultimile trei salari, in aceasta cerere era specificat ca "angajatul nu are contrac de munca" sau ceva asemanator spus cu alte cuvinte. Acuma mi`am terminat studiile si as dori sa plec de la ceasta firma nu stiu cum anume sa procedez ce articol sa invoc...... Din cate imi aduc aminte nu am semnat nimic doar cand mai venea din cand in cand cu niste cereri in care erau specificate salariul care se semna in trei exemplare............
As dori si eu un sfat cum anume sa procedez. Si daca ar putea cineva sa imi explice ceea ce inseamna " angajatul nu are contrac de munca" ca sa stiu si eu pe viitor ceea ce sa fac. Sau altfel spus o angajare cum ar trebui sa decurga..... nu stiu ce sa spun cam cate harti trebuie sa semnez........ Am uitat sa specific ca la amgajare i`am dat cartea de munca angajatorului.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:09, 16 Iulie 2009
-ca sa stiti daca aveti contract sau nu sa cereti o copie la carnetul de munca (invocati un motiv oarecare) si veti vedea cum stau lucrurile
-actele aditionale pe care le-ati semnat (sper ca aveti copii la ele) sunt o dovada ca lucrati la acea firma si va ajuta in caz de conflict cu angajatorul pentru a va trece perioada lucrata la negru in cartea de munca
Asteptam noutati

Dupa cum se vede ati semnat acte aditionale la contractul de munca, ceea ce inseamna ca aveti incheiat un contract de munca.
Daca nu mai doriti sa lucrati acolo putei pleca prin demisie (art 79) sau cu acordul partilor (art 55 litb).
Solicitarea de incetrae a contractului se face in scris.
Daca plecati prin demisie angajatorul are dreptul sa va ceara sa mai lucrati un preaviz de 15 zile calendaristice dupa depunerea demisiei.
In urma demisiei sau acordului partilor nu veti avea dreptul la somaj.

Daca angajatorul va concediaza cu art 65 (1) ati avea dreptul la somaj ca somer provenit din munca.
imi pare rau ca te contrazic grace_r dar si eu pot sa fac un act aditional fara sa fie un contract, daca actul aditional nu este vizat de ITM nu are nici o valoare...in acest caz nu stim inca adevarul, daca se vede viza de la ITM este sigur cu contract, daca nu trebuie sa ceara carnetul de munca si se va lamuri in ce ape se scalda.
IN ce a postat userul, desi nu se vedea nr de contract de munca la care se refera actul aditional, se vede totusi viza ITM, de aceea banuiesc ca exista un CIM inregistrat la ITM :)

Si ma mai gandesc ca un angajator care ar tine la negru o persoana, nu ar risca sa le dea un act aditional in mana care sa ateste ca totusi lucreaza la ei, nu? ;)
lorelayold76 a scris:

imi pare rau ca te contrazic grace_r dar si eu pot sa fac un act aditional fara sa fie un contract, daca actul aditional nu este vizat de ITM nu are nici o valoare........

Depunerea actelor la ITM nu este o conditie ad validitatem a acestora .

Alte discuții în legătură

Vechime in munca ietam ietam In cartea mea de munca nu am trecuta perioada cand am lucrat ca redactor la o statie de radioficare , din mai 1974 -decembrie 1976. Timp de 10 luni mi s-au ... (vezi toată discuția)
Urgent !! contract individual de munca Marbrax Marbrax Am si eu o problema Am un contract de munca pe perioada determinata ( 4 luni ) inregistrat la ITM ( am un exemplar ), dupa terminarea contractului patronul ... (vezi toată discuția)
Sant in perioada de proba, pot pleca fara preaviz? elnyy elnyy Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. M-am angajat la o firma, am semnat un contract de munca pe in 3 exemplare in care nu era trecut salariul ... (vezi toată discuția)