freelis
Daca este asa cum sustineti dvs, atunci spuneti care este baza legala a acestei mentiuni ?
sa imi spuneti dumneavoastra unde este baza legala prin care pot beneficia de somaj,de vechime, de asigurare medicala, etc. doar cu un act aditional, dar contractul nu exista, nu sunt state de plata, nu se cotizeaza la stat
imi pare rau dar cred ca nu intelegeti faptul ca eu ma refer la falsuri, de aceea si bancile vor dovada inregistrarii actelor in carnetul de munca sau sa fie vize de la ITM pe ele. (oare de ce nu ajunge doar actul semnat si stampilat de patron?)
da, recunosc ca acel act are valoare in instanta.
Sper ca acum m-ati inteles la ce ma refer.
De aceea este important ca angajatii care au semnat un contract de munca si pe exemplarul nu are viza de la ITM. dupa o perioada de timp sa ceara o copie a carnetului de munca pentru a vedea daca au dus la capat contractul (mai ales daca nu au semnat nici un stat de plata)
Au fost surprize la mine la firma (nu eram eu la resurse umane :D ) cand au cerut copie dupa carnetul de munca pentru banca, au constatat ca au lucrat 5 luni la negru (nu i s-a aprobat creditul ca nu avea vechimea de 6 luni); la alte firme pleci dupa 2 ani si nu beneficiezi de somaj pentru ca ai lucrat la negru...cu toate ca ai semnat acte ( sunt praf in ochi), angajatoriii mizeaza pe faptul ca angajatul nu apeleaza la instanta de judecata din lipsa banilor.
Totusi imi place sa sper ca in ziua de azi romanul nu se mai lasa calcat in picioare si merge la Tribunal cu curaj, mai ales ca litigiul de munca nu se plateste.
O zi buna tuturor.