avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere apa supraincarcata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere apa supraincarcata

Buna ziua,

O sa incerc sa prezint cat mai clar datele problemei.
Locuiesc intr-un bloc de ~200 garsoniere. Cam acum 3-4 ani s-au montat la toate garsonierele apometre. Initial am dus idicele la fiecare luna timp de 3 luni, apoi nevazand cam nici o diferenta la plata am omis sa il mai aduc.
Si nu am observat nimic deranjant pana de curand. Din ianuarie anul acesta nu am mai platit intretinerea datorita unor probleme si am fost sa platesc in iulie pt ian->iunie. Am platit 18 milioane (lei vechi) si pe moment nu am realizat cam cat ar veni pe luna... cu tot cu penalizari.
Am asteptat afisajul pt luna iulie si pt iulie aveam 1.8 mil dintre care 1.3 mil era trecuta apa. (in conditiile in care un vecin care sta tot singur ca si mine si foloseste mult mai multa apa (eu de exemplu nu gatesc si nu stau mereu pe acasa), etc are pe toata luna intretinerea 650 mii). Deci eu aveam doar apa dublu cat toata intretinerea lui.
Am citit apometrele (pe care nu le mai citisem tocmai de atunci, de cativa ani) am fost la administrator si suma pe atatia ani la apa era de doar 12 mil. Cand am cerut sa imi dea ce indice s-a pus din burta pe actele de contabilitate administratorul mi-a zis ca nu poate sa ma ajute si ca daca vreau din august se poate sa platesc "doar" 500 mii pe luna. Mi s-ar fi parut normal ca sa nu mai platesc apa rece/calda pana indicii reali nu ajung la cat s-a trecut in acte.

Scuze de lungimea mesajului dar poate cineva are vreo idee ce as putea sa fac legal.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: savuo , utilizator 10:16, 4 Noiembrie 2015
Ar trebui... dar suntem in romania.
Cum credeti ca sunt sumele alea acolo, daca nu este o discrepanta intre datele din hartii si cele reale?
Ma mir ca va uimeste asa ceva.
Tot asa, ma "asigura" cineva sa vorbesc cu administratorul si ca imi va da acel index trecut in acte.
Ca side note, acesta este al 3-lea administrator dupa ce ceilalti 2 dinainte au fugit cu banii asociatiei si nu au mai fost de gasit de politie.. cumva... :)

Tocmai asta incearca acei avocati acum. Sa dea de presedinte sa ii inmaneze personal acea notificare.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
savuo, utilizator
savuo a scris:

Ma mir ca va uimeste asa ceva.

Prin modul de a matura sub covor oameni care nu pun probleme asociatiei, sint corecti, este intolerabil, sustin economia orasului si asociatiile calca pe ei. Nu ma mira nimic. Am vazut tot si este oribil.
Stiu si scenariile care se fac cind sint chiriasi (din acest motiv am intrebat) si ce scenarii se creaza. Stiu multe, poate mai mult decit as fi dorit si mai mult decit las sa se inteleaga.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
ContSters371153, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Referitor la "mimica vesela", asa am obiceiul cand scriu pe net.
Nu confundati ca pun emoticonuri cu indolentza.
Ce ma afecteaza cel mai mult in toata povestea asta este ca asa ceva se poate intampla si se pare ca este extrem de greu de a rezolva ceva legal.
Si daca cumva rezolv prin acei avocati vreau sa stie si alte persoane care ar fi flow-ul de urmat daca ajung in aceasta situatie (si sunt sigur ca sunt multi).
Eu macar pot plati acele sume, dar daca era intr-adevar cineva care avea probleme cu partea financiara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzurile facute la factura de intretinere, nereguli la consumul de apa carmenpopovici carmenpopovici Intr-o luna am uitat sa dau indexul la apa rece si calda. Pentru luna respectiva mi s-au trect 15 mc de apa rece si 9 mc de apa calda, cu toate ca am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare index apa bytzu007 bytzu007 Buna ziua, ma aflu intr-o situatie delicata si am nevoie de sfatul dumneavoastra. Din anumite motive indexul pentru apa rece nu a fost declarat timp de un an ... (vezi toată discuția)
Reglementari regularizare apometre Klizha Klizha In cursul anului trecut am neglijat sa raportez lunar valorile apometrelor stiind ca in mod normal se fac regularizari din urma (am schimbat 3 locuinte cu 3 ... (vezi toată discuția)