avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj fair-play
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj fair-play

Bună ziua.
Vă rog să mă ajutați. Am consultat deja un avocat specializat dar am nevoie și de alte păreri.
În 2003 se naște fiul nostru. Ne mutăm în casa concubinului (viitorul soț), casă pe care o detinea el. Casă nouă, neterminată. În 2007 ne căsătorim. Locuim acolo până în 2011 când a fost nevoit să vândă casa din cauza faptului că a ipotecat-o pentru a susține un credit ce l-a folosit în scopuri personale. În toți acești ani.. 2003-2011,eu am muncit, am avut venituri și am contribuit la amenajarea casei și întreținerea ei.
În 2011 o vinde.
Cumpără o altă casă mult mai mică și un apartament.
În 2013 câștiga un proces prin care devenim proprietari pe un spațiu de 20mp.
Pe toate proprietățile figurez în contractele de vânzare cumpărare.
În 2012 îmi deschid un pfa cu activitatea de prestări servicii înfrumusețare. în apartamentul proprietate comună.
Încheiem contractul de comodat. Funcționez.
Anul trecut cumpăr un autoturism care e doar pe numele meu.
De patru.4 ani soțul meu nu are nici o încadrare în muncă, este coasigurat pe asigurarea mea de sănătate.. A împlinit 59 de ani în primăvara și are doar vreo 5-6ani plătiți la CAS.. Eu voi împlini 40de ani ani în toamnă. Și muncesc de la 18 ani.
De o lună am părăsit domiciliul conjugal împreună cu fiul nostru de 12ani,ce a ales să vină cu mine.
Doresc să divorțez și doresc un partaj corect.
Mi-a propus să cădem de acord la un partaj amiabil. Dar în condițiile lui. Adică îmi lasă mașina mea(ve cumpărat-o eu anul trecut ) și apartamentul în care îmi desfășor activitatea. Nu am fost de acord. Menționez că plătesc chirie la apartament și îl voi întreține și susține singură pe fiul nostru, el neavând venit.
Soțul meu mai are din mariajul anterior o fiică de 32 de ani și un nepot de 14.
Vreau să știu concret ce am dreptul în urma partajului.
Toată casa în care a rămas el e utilata și mobilată de mine.
Repet...apar în toate contractele de vânzare cumparare a bunurilor imobile. Nu-mi vine să cred în ce fel s-a schimbat în ultima lună.. Mi-a spus să zic merci că-mi dă apartamentul și mașina, că n-ar trebui să-mi dea nimic.
Vă rog să-mi spuneți ce mi se cuvine de drept .
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 13:00, 29 August 2015
Am locuit împreună din 1999 până în 2006 ca și concubini. Fiul nostru s-a născut un 2003. Până în 2006 când ne-am căsătorit am muncit și am avut contribuții semnificative la terminarea și întreținerea la primei case la care doar el a fost proprietar. Asta nu se ia în calcul deloc? Repet... Pe bunurile imobile actuale suntem amândoi proprietari, sunt cumpărate în timpul căsătoriei. Bunurile mobile sunt toate cumpărate de mine.. Adică am mobilat și utilat toată casa.chiar așa poate fi? Copilul minor e în grija mea. Oricum el nu are venituri legale de foarte multi ani. Ce vreau de la partaj? Se va alege praful de tot ce-am realizat pentru că e incapabil la 60 de ani să se angajeze si să aibă un venit.
Da, sunt bunuri comune pt ca sunt luate în timpul căsătoriei și pana la proba contrarie, se prezuma o contribuție egala. Bunuri comune sunt căsuța, ap și mașina, chiar și dacă se egalizarea loturile nu cred sa câștigați mai mult de ap și mașina.
.
Sau cereți casa și lăsați-i lui ap.
La partaj va proba ca a avut o contribuție mai mare, achitând din bani proprii casa și ap. Ca și dvs ati contribuit la casa aia vândută e adevărat, dar tot a lui era.nu are cum ca ati avut o contribuție mai mare decât valoarea construcției.
Va înțeleg grija ca prăpădeste banii, însă nu ati zis cum.vreți sa partajati.
Şi eu sunt tot nespecialist, dar vă dau un exemplu concret al unei femei (fără copil), care, măritată de 2 ori în casa soţilor, la 42 de ani a emigrat în Germania, cu hainele de pe ea.
Femeia era frizeriţă-coafeză cunoscută, avea mulţi clienţi, muncea mult şi avea venit pe măsură.Toţi banii ei au intrat în casele soţilor, în ultimul mariaj, şi-a îngrijit soacra bolnavă de cancer până în ultima clipă şi...a fost invitată să părăsească casa.
De aceea, recomand tuturor să nu investească în ce nu este proprietatea lor.
Pentru contributiile pe care le-ati avut la imbunatatirea imobilului vechi, daca aveti acte se va tine seama, daca nu, nu. V-am explicat ca justitia functioneaza dupa reguri rigide si cand se aplica nu se tine seama de emotii, sentimente sau alte lucruri care logic par valabile, instanta functioneaza pe baza de probe palpabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut ... Micu Mioara Micu Mioara Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut o relatie cu un prieten a lui timp de 2 ani. (fiul meu e navigator) si au o fetita de 10 ani. Au ... (vezi toată discuția)
Partaj dora40 dora40 [ editat de moderator-scrierea cu majuscule contravine regulamentului de postare] eu ca mama traiesc in spania cu 3 copii din care unul minor ,prin abandore ... (vezi toată discuția)
Partaj in instanta AmaliaEnache AmaliaEnache Buna ziua, urmeaza sa divortez la notar iar bunurile sunt urmatoarele: -avem doua apartamente, 1 cu contract vanzare cumparare de la paintii mei( pe contract ... (vezi toată discuția)