-De ce nu exista comitet executiv si presedinte -la asociatiile de propietari sub 45-50 de ani ? -
Cine ofera un raspuns just ?
Legea asociatiei de proprietari nr 230/2007 pe cine imputerniceste sa semneze si sa reprezinte Asociatia ??
Cred ca sunteti glumet ! Un act juridic semnat de o persoana fara calitatea ceruta de lege,este lovit de nulitate absoluta!
Dar cum vine asta=presedinte.....neales..?!!...ATUNCI CE PRESEDINTE ESTE ....DE CAP..?!etc ....
:tooth::yeah:
Doi ani de zile nu este termenul de garantie pentru un presedinte odata ales. El sta in functie si 10 ani daca intre timp nu se face adunarea generala si nu se alege alt presedinte si 20 de ani. In toata aceasta perioada presedintele este legal in functie.
Va intreb:
- ce se intampla in asociatia Dv. daca din diferite motive nu se convoaca adunarea generala jumate de an dupa implinirea celor 2 ani statutari? Stati fara presedinte pentru ca vechiul este expirat? Nu mai semneaza nimeni acte, nu mai pune nimeni o stampila pe nicio hartie?
Frumos si corect ar fi sa se tina aceste adunari la termen. Dar nu se tin......Si daca nu se tin? Asociatiile tre' sa functioneze PERMANENT si fara sincope..... ca acolo unde comitetul executiv, presedintele, comisia de cenzori, cenzorul nu-si fac treaba, sunt inexistenti, neinteresati, lasa loc abuzurilor administratorilor. Sunt atatea exemple pe forum.
@handsu,
... Este adevarat in afirmatia dumnealui ca un act - nu neaparat juridic, semnat de o persoana fara calitatea ceruta de lege, este lovit de nulitate absoluta - si ce se intampla mai departe? Din cate ne-ati povestit pe-aici, presedintele dvs. neales a cam imbatranit semnand acte (ne)juridice, dar spuneti-ne ce consecinte au toate acestea? Ati beneficiat de apa-canal, gaze, energie electrica, energie termica, servicii de tot felul, etc. - probabil pe baza semnaturii lovite de nulitate absoluta a celui neales... Situatia as. dvs. este cam tragi-comica si asa cum se mai intampla si prin alte parti, nealesul, exasperat de neimplicarea proprietarilor, macar la actul de constituire a as. prop., a dat cu condeiul pe unde nu trebuia, adica a semnat in fals niste vecini care-i doare la tenisi de as. prop., ca merge legal sau ilegal.
Sigur, dvs. aveti dreptate in tot ce spuneti, chiar am apreciat acest lucru, dar unde erati cand s-au demarat actiunile de constituire a as.? Presedintele a facut totul de capul lui sau la "golaneala" au mai participat si altii, interesati sau mai putin interesati ?
Administratorul nu are nici o vina pentru nerespectarea legii in privinta neconvocarii adunarii generale anuale obligatorii. Oricum, din cite cazuri am intilnit pina acum, atit in viata privata cit si pe forumuri, biroul de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariilor nu iau nici o sanctiune impotriva celor care incalca legea 230 desi au acest drept oferit prin legea 230 si hg 1588.
~ final discuție ~