avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte neales
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte neales

Actele semnate de un presedinte neales sunt valabile sau nule?
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 16:38, 1 Aprilie 2015
Pentru @Presedintele
Reiau intrebare pusa de @rodica_post ca sa vedeti la ce am raspuns
-De ce nu exista comitet executiv si presedinte -la asociatiile de propietari sub 45-50 de ani ? -

Cine ofera un raspuns just ?

Acum pe langa cele 4 puncte de raspuns va mai dau un agument :
5. Din statisticile oficiale rezulta ca in Romania ar fi peste 6 milioane de pensionari si doar 4 milioane de salariati . Apoi din cei 4 milioane de salariati vreo 2 milioane sunt trecuti de 45 de ani . Deci mai raman vreo 2 milioane de salariati sub varsta de 45 de ani. Aceasta proportie se respecta in mare si in cadrul asociatiilor din blocuri unde din 100 de proprietari sunt 60 de pensionari, 20 de salariati sub 45 de ani si 20 de salariati peste 45 de ani. Acest lucru se poate reflecta si in componenta comitetului executiv.

Dar raspunsul dv @Presedintele care este ?
Cred ca ati citit pe diagonala raspunsul meu. Eu am spus "varstnici" nu pensionari !;)
Si daca vreti neaparat un raspuns si din partea mea la intrebarea d-neai si tinand cont de structura (ipotetica) prezentata de dvs. in post-ul anterior e simplu: cei 40 din cei 100 se vor lovi de mai multe ori de incapatanarea(sa ma exprim prietenos) celor 60 decat invers! Si-atunci cei 40 prefera astfel :primii 20 sa ignore si ceilalti 20 sa asiste! :)
Sincer nu vreau sa intru in polemici pe tema varstei, mai ales pe acest forum.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2009
Presedintele, utilizator
jurist Clement a scris:

Legea asociatiei de proprietari nr 230/2007 pe cine imputerniceste sa semneze si sa reprezinte Asociatia ??
Cred ca sunteti glumet ! Un act juridic semnat de o persoana fara calitatea ceruta de lege,este lovit de nulitate absoluta!
Dar cum vine asta=presedinte.....neales..?!!...ATUNCI CE PRESEDINTE ESTE ....DE CAP..?!etc ....
:tooth::yeah:

Revin cu acest subiect delicat, dar si foarte grav, mai ales pentru orice Asociatie de Proprietari care ar fi în situatia asta greu de crezut că poate exista.
Anul trecut, după mai multe sesizări la Primărie precum că sunt nereguli în ceea ce priveste activitatea sefilor A.P. 71, s-a reusit, în sfârsit, după 4 ani (2009-2013) să se organizeze prima (singura) Adunare Generală de când a fost numit ilegal fostul asa-zis presedinte. Se stie că legea 230/2007 spune că Adunările Generale sunt obligatorii să se convoace an de an, de către Preedinte sau de către Comitetul Executiv, vedeti aici [ link extern ] .
ARTICOLELE DE LEGI PRIVITOARE LA ACEASTÃ SPEÃ SUNT:
Art. 23 din Legea 230/2007 cu alin. 1), 3) i 5) - ÎNCÃLCATE CLAR: [ link extern ] ;
Art. 21 din Legea 230/2007, alin. 3) - ÎNCÃLCAT: [ link extern ] ;
Hotărârea Guvernului nr. 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007, cu art. 14, alin. 2) i 5), ÎNCÃLCATE: [ link extern ] ;
art. 18, alin. 1) i 7) - ÎNCÃLCATE (celelalte puncte sunt încălcate implicit): [ link extern ]
În fine, să revin la situatia gravă descoperită anul trecut, cu toate că noi bănuiam asta mai demult. Am aflat că fostul asa-zis presedinte fictiv nu fusese nici măcar numit legal din rândul fostului Comitet Executiv, la vacantarea postului, în 2009.
Logic, neconvocând vreo Adunare Generală din 2009 până-n 6.04.2013 (cel puin pentru alegerea ca presedinte, la 90 de zile de la vacantarea postului, cum zice Legea 230/2007), acest fals presedinte neales a încălcat grav legile în vigoare, el neavând astfel drept de semnătură pentru actele i hotărârile luate în numele a aproximativ 470 proprietari, din 9 blocuri, 28 de scări (e cea mai mare Asociatie din oras, poate si din tara, nu stiu). Si ce decizii a luat, majoritatea pe ascuns (nu a afisat nimic la avizier despre probleme care ne afecta cel putin material, dar si moral si juridic), minind aproape 1000 de persoane din această Asociatie. Vedeti aici detalii despre construirea unui nou sediu exact sub apartamentul lui (!?), pe un drum public (gang) vechi de 50 de ani, dar i cum recunoaste acest uzurpator, fortat de Primărie, că n-a fost numit legal în functie, în 2009: [ link extern ]
Cum e posibil să existe asa ceva într-o tară din U.E., cu toate că s-au sesizat autoritătile că e ceva necurat acolo, nimeni n-a miscat un deget, tăcere totală, dar proprietarii celei mai mari A.P. încă au rămas cu abuzurile (sunt multe, n-avem timp să vi le expun, oricum s-a definitivat Expertiza Contabilă ... după abia un an) ?
Ce mai putem face să se înceapă odată Urmărirea Penală, pentru că după ce a fost dat în judecată în legătură cu sediul cel nou declarat si acum de la Cadastru, ca ilegal construit, a fost dat NUP, precum că n-a încălcat nicio lege ?
Ziceti dvs., cei abilitati, din pagina expusă mai sus, dacă măcar a respectat măcar paragraful de lege care spune că orice decizie majoră din cadrul A.P. se ia după convocarea Adunării Generale a tuturor Proprietarilor, iar la Reconvocată, cei prezeni să hotărască cu majoritate de voturi. El împreună cu fostul C.E. au convocat o mascaradă de ... ADUNARE GENERALÃ CU UN SINGUR BLOC DIN CELE 9 ALE A.P. 71 (ati mai auzit aberatia asta !?) pentru a reusi să obtină avizul (ilegal si acela) de la Primărie.
Acel spatiu mai trebuia să se facă cu acordul proprietarilor la notariat, urmat de împropietărirea lor cu o Cotă Parte Indiviză. Cei de la Cadastru au trimis o adresă precum că acel teren figurează ca fiind drum public, apartinând statului.
Si când te gândesti că acel fals fost presedinte vrea să-si facă Asociatie separată, pentru a pune mâna din nou pe acest sediu, cât un apartament, cu termopane, WC, etc., cum rar vedeti. V-am spus, el stă chiar deasupra acelui sediu de A.P. ... OARE DE CE ?!
Micul Dictator revine si cu diversiuni, atacând noua conducere cu tot felul de murdării, poate îi va intimida ...
Cât tupeu ordinar poate avea un om care a recunoscut singur în demisia sa (fortata de cei de la Primărie), că a încălcat legea chiar prin numirea sa nefiind membru al C.E.
Detalii, aici: [ link extern ]
[ link extern ]
ATENTIE: această demisie e oricum nulă, odată ce s-a făcut abia după 24 zile de la schimbarea lui oficială în cadrul Adunării Generale reconvocate, din data de 6.04.2013, în prezenta politiei si a două oficialităti.
Chiar că e ceva care vă uimeste, rar auziti atâtea abuzuri !
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
280366, utilizator
elga50 a scris:

Doi ani de zile nu este termenul de garantie pentru un presedinte odata ales. El sta in functie si 10 ani daca intre timp nu se face adunarea generala si nu se alege alt presedinte si 20 de ani. In toata aceasta perioada presedintele este legal in functie.
Va intreb:
- ce se intampla in asociatia Dv. daca din diferite motive nu se convoaca adunarea generala jumate de an dupa implinirea celor 2 ani statutari? Stati fara presedinte pentru ca vechiul este expirat? Nu mai semneaza nimeni acte, nu mai pune nimeni o stampila pe nicio hartie?
Frumos si corect ar fi sa se tina aceste adunari la termen. Dar nu se tin......Si daca nu se tin? Asociatiile tre' sa functioneze PERMANENT si fara sincope..... ca acolo unde comitetul executiv, presedintele, comisia de cenzori, cenzorul nu-si fac treaba, sunt inexistenti, neinteresati, lasa loc abuzurilor administratorilor. Sunt atatea exemple pe forum.

Adam Grecu a scris:

@handsu,
... Este adevarat in afirmatia dumnealui ca un act - nu neaparat juridic, semnat de o persoana fara calitatea ceruta de lege, este lovit de nulitate absoluta - si ce se intampla mai departe? Din cate ne-ati povestit pe-aici, presedintele dvs. neales a cam imbatranit semnand acte (ne)juridice, dar spuneti-ne ce consecinte au toate acestea? Ati beneficiat de apa-canal, gaze, energie electrica, energie termica, servicii de tot felul, etc. - probabil pe baza semnaturii lovite de nulitate absoluta a celui neales... Situatia as. dvs. este cam tragi-comica si asa cum se mai intampla si prin alte parti, nealesul, exasperat de neimplicarea proprietarilor, macar la actul de constituire a as. prop., a dat cu condeiul pe unde nu trebuia, adica a semnat in fals niste vecini care-i doare la tenisi de as. prop., ca merge legal sau ilegal.
Sigur, dvs. aveti dreptate in tot ce spuneti, chiar am apreciat acest lucru, dar unde erati cand s-au demarat actiunile de constituire a as.? Presedintele a facut totul de capul lui sau la "golaneala" au mai participat si altii, interesati sau mai putin interesati ?

Un act juridic semnat de o persoană fără calitatea oficială și legală de Președinte, este lovit de nulitate absolută !
Eu cred că e de-ajuns să se rețină această realitate juridică pentru a nu mai lua în glumă faptul că un președinte nu face nimic în sens legal să fie ales oficial președinte de către proprietarii A.P. Odată ce avem legislație în domeniu, de ce să lăsăm acești mafioți să ne buzunărească în voie ? Să facă proprietarii plângeri penale, până se rezolvă, dacă aceștia ocolesc legile, dar aplicându-le pe cele proprii ! Nu e posibil să se aleagă singuri, chiar fără a trece prin Ad. Gen. (cazul relatat de mine mai jos) !
De-asta, avem cazuri precum la o A.P., unde un Administrator a furat 2 miliarde lei vechi, dar ... de plătit Utilitățile restante (cam 150 lei noi pe lună), plătesc tot fraierii, adică cei care au fost corecți la plata Întreținerii ! Cică Instanța ar fi hotărât să le ia întâi bani proprietarilor deja păgubiți, și apoi să-i recupereze din vânzarea apartamentului acelui Administrator ! Dar de ce n-au așteptat să-i vândă acelui infractor apartamentul, și apoi să-și recupereze de la el banii restanți furnizorii de Utilități Publice ?
ATENȚIE ! Cazul de la Asociația noastră întrece orice limită, cel puțin a bunului simț, nu mai zic de cea a legislației din domeniu. Fostul pseudo-președinte dintre 2009 și 2013 n-a fost numit și ales oficial și legal de către cei aproximativ 460 de proprietari timp de 4 ani, acesta neconvocând nicio Adunare Generală ! Deja s-au încălcat minim două articole: Art.23, alin.1) din Legea 230/2007 [ link extern ]
și Art. 18, alin. 1) și 7) din H.G. nr.1588 din 2007 [ link extern ]
★ POZE MAI CLARE ALE CELOR DOUĂ ACTE CARE DOVEDESC FAPTUL CĂ DIN 2009 PÂNĂ ÎN APRILIE 2013 AM AVUT UN PREŞEDINTE FICTIV, VEDEŢI AICI: (Răspuns al Primăriei de pe 17.05.2013 => Preşedinte ilegal între 2009 şi 2013): [ link extern ]
ŞI AICI: (Demisia fostului aşa-zis preşedinte din 30.04.2013, în care recunoaşte că a încălcat Legea 230/2007, şi asta cam la o lună după ce deja fusese demis oficial în cadrul Adunării Generale !) - [ link extern ]
Alte detalii despre tipul acesta de situaţii, vedeţi AICI: www.avocatnet.ro/content/for...
Citiți și articolul următor: » Nulitatea absolută a unei hotărâri AGA poate fi invocată de orice persoană interesată, inclusiv de asociații care s-au abținut sau care au votat pentru adoptarea hotărârii - [ link extern ]
ContSters61266 a scris:

Administratorul nu are nici o vina pentru nerespectarea legii in privinta neconvocarii adunarii generale anuale obligatorii. Oricum, din cite cazuri am intilnit pina acum, atit in viata privata cit si pe forumuri, biroul de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariilor nu iau nici o sanctiune impotriva celor care incalca legea 230 desi au acest drept oferit prin legea 230 si hg 1588.

Doar Președintele și Comitetul Executiv pot organiza Alegeri Generale, obligatoriu anual !
Primăriile se pare că încalcă legile din domeniu, mai ales Legea 230/2007, care le arată atribuțiile lor - art. 52, 53, 55 și mai ales 56 (cel privitor la amenzi date șefilor de A.P. care se dovedește că au încălcat legile).
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2015
280366, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala handsu handsu Daca intr-o asociatie de proprietari nu se tin adunarile generale obligatorii anuale ,nici alegerile stabilite din 2 in 2 ani ,se poate aprecia ca asociatia ... (vezi toată discuția)
Un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala? rodica_post rodica_post un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala? motivul ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Contract mandat presedinte asociatie de proprietari oroian2002 oroian2002 Buna ziua, am ales presedinte de asociatie de proprietari si am urmatoarele nelamuriri: 1. se va incheia un contrat de mandat intre asociatie si ... (vezi toată discuția)