Cu respect . Un presedinte ales odata poate sa-si neglijeze obligatiile sale legale , statutare de a convoca cel putin odata pe an , in primul trimestru , AG. Nu-mi explicati , Va rog , ca proprietarii pot convoca oricand AG , pentru ca eacest lucru este obligatia evidenta a presedintelui . Nicidecum nu-mi pare logic, echitabil , legal ,ca cineva dupa terminarea mandatului sa ramane pe functie cu toate privilegiile oferite de postul respectiv numai pentru motivul , ca odata a fost ales , si va continua cu acel mandat inca 10, 20 de ani pentru ca din greseala sau prin vicierea consimtatmantului proprietarilor a fost ales candva . Pe langa faptul , ca nu este etic , nici pe departe nu este legal ,nu sunt respectate nici prevederile legii ,dar nici ale statutului. Totusi , in intelesul acestei teoreme ciudate , frauduloasa ... etc. poate semna ce doreste , poate angaja pe cine vrea , fara sa dea socoteala cuiva.
@handsu
Eu nu v-am intrebat de cum ar fi bine si frumos. V-am intrebat strict practic: daca nu e altul ales, cine face si drege in asociatie..
Dv. si inca 20% din proprietari puteti convoca o AG de alegere a presedintelui, a comitetului etc. De ce n-o faceti? Asta va intreb.
Daca dv considerati ca actele semnate de acest presedinte si activitatea lui este ilegala poate ar fi bine sa incercati sa nu mai platiti nimic la asociatie. Acel presedinte o sa va actioneze in judecata pentru plata restantelor. Cereti instantei ca presedintele sa faca dovada ca este presedinte si are dreptul sa reprezinte asociatia. Dar daca asociatia angajeaza un avocat, acesta va reprezenta interesele asociatiei in instanta.
Incercati sa luati legatura cu furnizorii de utilitati . Explicati-le ca dv considerati ca nu aveti presedinte si soliciati sa sisteze furnizarea utilitatilor . Fara apa , fara caldura, fara energie electrica, fara gaz.
Daca dv nu vreti sa colaborati cu presedintele (nu mai achitati cotele de intretinere) , de ce ar colabora regiile autonome cu presedintele? Cu cine sa prelungeasca acele contracte ?
Conducerea asociatiei este legatura intre furnizori si fiecare proprietar. Proprietarul spune ca acea conducere nu-l reprezinta si nu plateste utilitatile. In acelasi timp proprietarul ar trebui sa renunte la orice utilitate. Nu mai consumati apa, gaz, energie electrica si lasati-l pe presedinte fara obiectul muncii.
domnule handsu, am observat ca dvs cunoasteti destul de bine legea 230 si hg 1588. asta inseamna si ca dvs cunoasteti faptul ca anual, in primul trimestru al anului, este obligatoriu sa fie organizata o adunare generala. daca presedintele nu a convocat aceasta AG, dvs puteati lua initiativa si, pe baza unui tabel convocator cu minim 20% din numarul total al apartamentelor sa initiati procedura de convocare a adunarii generale extraordinare (sau ordinare). v-a retinut cineva sa faceti asta ? in acea AG puteati ridica aceasta problema si sa faceti alegeri pentru presedinte si comitet, si sa ridicati si alte probleme care va framinta.
oricum, faptul ca a expirat mandatul de presedinte (si al comitetului executiv) nu inseamna ca trebuie sa fie haos, el raminind in continuare presedinte pina in momentul in care preda mandatul noului presedinte ales.
asadar, convocati cit mai urgent AG extraordinara pentru alegerea noului presedinte daca vreti sa fiti linistit in aceasta privinta.
PS nu stiu daca ati observat, dar mandatul de presedinte al tarii se preda cu saptamini bune dupa expirarea termenului pentru care a fost ales datorita programarii alegerilor si metodologiei de validare a noului sau vechiului presedinte. asta nu inseamna ca in acea perioada nu mai avem presedinte ... cel vechi isi exercita atributiile pina la predarea mandatului. sper ca ati inteles ceea ce este de inteles intr-un mod cit mai corect
Mda, problema domnului handsu ar fi ca acel presedinte este nereales dar nu prea ar vrea sa se implice personal in rezolvarea ei. Ca tot romanul, "sa ne dea", "sa ne faca". Cine? Daca va deranjeaza asa tare faptul ca nu au fost tinute alegeri solicitati in scris presedintelui, comitetului executiv convoarea unei adunari generale pentru alegeri. Daca nu o fac vorbiti cu 20% din proprietari si o convocati. Aaaaa, asta ar trebui sa faceti si altceva in afara de a critica si a va plange. Inteleg acum situatia. Grava problema, mama lor de romani.#-o
Adunare generala
handsu
Daca intr-o asociatie de proprietari nu se tin adunarile generale obligatorii anuale ,nici alegerile stabilite din 2 in 2 ani ,se poate aprecia ca asociatia ... (vezi toată discuția)