avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte neales
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte neales

Actele semnate de un presedinte neales sunt valabile sau nule?
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 16:38, 1 Aprilie 2015
Asta este soarta care si-o merita fiecare, mai ales asociatiile de proprietari.
Aici guverneaza dezinteresul, haosul si abuzul (nu vreau sa generalizez dar procentul este mare, parerea mea ca este 90%).
Si asta pentru ca proprietarii nu se prezinta la adunarile generale stabilite iar atunci cand nu se stabilesc nu se i-a "taurul de coarne".
Fiecare se multumeste sa intre in propriul apartament si atat....
Iar cei care sunt capabili sa o faca nu se implica, considera ca nu merita efortul si timpul pierdut.
In asociatiile de proprietari cat ai face si te-ai implica tot sunt nemultumiti, pentru ca in general oamenii puturosi au intotdeauna cate ceva de comentat si de criticat pentru ca sunt genul care asteapta "sa le pice din cer".

Referitor la abuzurile administratorilor si presedintilor de asociatie ar trebui sa raspunda civil si penal pentru faptele lor. Dar cine sa-i dea in judecata, cine sa-i traga la raspundere?
Am avut o expertiza judiciara la o asociatie de proprietari (prima si ultima pentru ca nu vreau sa mai aud de segmentul asta de piata) unde domina "prostia pe fata" si incompetenta.
Au impresia ca daca afiseaza lista de plata la avizier toata lumea trebuie sa se supuna si sa plateasca si sa nu dea socoteala la acele calcule.
Asociatie care baga in lista de plata compensatele de caldura iar locatarii in loc sa beneficieze de reducere, acestia le achitau.
Unde credeti ca intra diferenta de bani? In care buzunar? Si erau sume consistente...
Cand s-au sesizat locatarii si nu au mai vrut sa platesca intretinerea, pana nu li se scadeau acele sume subventionate, Presedintele si Administratorul (numita ASOCIATIE DE PROPRIETARI) au dat in judecata locatarii care s-au rasculat, proces care dureaza de 3 ani.
Si astea nu erau singurele abuzuri, tot acolo erau locatari care s-au contorizat in procent redus (sub 50%), iar asociatia calcula pentru unii locatari consum de 1-3-5 mc iar pentru altii diferenta (10-20 mc chiar si mai mult).
Penalitati calculate de reguli doar de ei stiute, chiar daca in AGA era prevazut procent pt. calculul penalitatilor.
Dupa ce li-i s-au adus la cunostina calcule corecte si concrete, conform documentelor si legislatiei in vigoare, nu au facut decat sa faca de 2 ori obiectiuni la raportul de expertiza, obiectiuni care se contraziceau ei singuri.
Refuzau sa aplice corect legislatia.
Atunci mi-am dat seama ca NU MERITA o clipa din timpul de care dispui sa te implici, mai bine stai "cu burta la soare" decat sa muncesti degeaba si mi-am dat seama ca nu pot sa ma pun cu prostia si ca nu pot schimba eu cu nimic lucrurile....
Ioana Constantin a scris:

Asta este soarta care si-o merita fiecare, mai ales asociatiile de proprietari.
Aici guverneaza dezinteresul, haosul si abuzul (nu vreau sa generalizez dar procentul este mare, parerea mea ca este 90%).
Si asta pentru ca proprietarii nu se prezinta la adunarile generale stabilite iar atunci cand nu se stabilesc nu se i-a "taurul de coarne".
Fiecare se multumeste sa intre in propriul apartament si atat....
Iar cei care sunt capabili sa o faca nu se implica, considera ca nu merita efortul si timpul pierdut.
In asociatiile de proprietari cat ai face si te-ai implica tot sunt nemultumiti, pentru ca in general oamenii puturosi au intotdeauna cate ceva de comentat si de criticat pentru ca sunt genul care asteapta "sa le pice din cer".

Referitor la abuzurile administratorilor si presedintilor de asociatie ar trebui sa raspunda civil si penal pentru faptele lor. Dar cine sa-i dea in judecata, cine sa-i traga la raspundere?
Am avut o expertiza judiciara la o asociatie de proprietari (prima si ultima pentru ca nu vreau sa mai aud de segmentul asta de piata) unde domina "prostia pe fata" si incompetenta.
Au impresia ca daca afiseaza lista de plata la avizier toata lumea trebuie sa se supuna si sa plateasca si sa nu dea socoteala la acele calcule.
Asociatie care baga in lista de plata compensatele de caldura iar locatarii in loc sa beneficieze de reducere, acestia le achitau.
Unde credeti ca intra diferenta de bani? In care buzunar? Si erau sume consistente...
Cand s-au sesizat locatarii si nu au mai vrut sa platesca intretinerea, pana nu li se scadeau acele sume subventionate, Presedintele si Administratorul (numita ASOCIATIE DE PROPRIETARI) au dat in judecata locatarii care s-au rasculat, proces care dureaza de 3 ani.
Si astea nu erau singurele abuzuri, tot acolo erau locatari care s-au contorizat in procent redus (sub 50%), iar asociatia calcula pentru unii locatari consum de 1-3-5 mc iar pentru altii diferenta (10-20 mc chiar si mai mult).
Penalitati calculate de reguli doar de ei stiute, chiar daca in AGA era prevazut procent pt. calculul penalitatilor.
Dupa ce li-i s-au adus la cunostina calcule corecte si concrete, conform documentelor si legislatiei in vigoare, nu au facut decat sa faca de 2 ori obiectiuni la raportul de expertiza, obiectiuni care se contraziceau ei singuri.
Refuzau sa aplice corect legislatia.
Atunci mi-am dat seama ca NU MERITA o clipa din timpul de care dispui sa te implici, mai bine stai "cu burta la soare" decat sa muncesti degeaba si mi-am dat seama ca nu pot sa ma pun cu prostia si ca nu pot schimba eu cu nimic lucrurile....

UN COMENTARIU ATAT DE REAL SI PERTINENT INCAT NU CRED CA UN JUDECATOR - cu diploma si atestat obtinut cum doar EL stie - ar fi in stare sa-l formuleze.

Expertizele solicitate de instanta sunt *abureli* procedurale
Asa-zisii experti contabili sunt "mana in mana cu "presedintii si administratorii asociatiilor.

Parlamentarii,demnitarii

locali,sunt debitori cu sume importante la asociatii,insa nimeni nu-i da in judecata ca fiind debitori.

De ce ????

Pe un amarat de pensionar il executa rapid si ii scurteaza viata prin toate presiunile exercitate de presedintii asociatiilor care nu fac nimic pentru propietarii din condominiu.

In instante,asociatiile de propietari sunt vazute ca autoritate de stat implicit fara drept de control.

Conducerea unei asociatii nu are statut de functionar public -asa cum ar fi fost normal- intrucat deserveste si are obligatii publice .

Felicitari pentru conceptul si continutul acestui mesaj.

=D>=D>=D>=D>

cu respect si consideratie fata de toti cei care judeca si privesc realitatea asa cum trebuie.

Astfel de oameni ar trebui sa ajunga la conducerea asociatiilor de propietari.

rodica_post
rodica_post a scris:

Va rog sa-mi oferiti un mic detaliu...
Atunci cand este schimbata conducerea integrala a unei asociatii de propietari ,un presedinte ca sa poata avea dreptul de mandatar al asociatiei de propietari in instanta (a angajat un consilier juridic particular care il reprezinta in instanta -actiuni individuale/fiecare locatar /debitor) trebuie sa intre in legalitate conform unei hotarari judecatoresti care sa ateste acest fapt ca...numitul...X ...de la data de are drept de mandatar al asociatiei de propietari nr.....

Schimbarea presedintelui asociatiei de proprietari se face de catre adunarea generala. Cu aceasta ocazie se incheie un proces verbal in care se consemneaza hotararile luate inclusiv hotararea cu privire la noul presedinte, comitet, etc.
Acest proces verbal este documentul care atesta dreptul de a conduce asociatia de catre respectivul presedinte si comitet. Instanta poate solicita acest proces verbal daca cineva contesta calitatea presedintelui.
Conducerea asociatiei nu o stabileste instanta printr-o hotarare judecatoreasca ci adunarea generala.
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2009
Adriantot, moderator
Si iata intrebarea initiala : Actele semnate de un presedinte neales sau nereales sunt valabile ? Daca ,in intelesul Statutului a fost ales doar(!) pe doi ani , dupa trecerea acestei perioada devine fara mandat ,si in consecinta semnatura acestuia nu mai are absolut nici o valabilitate . Pareri , ca un presedinte poate sta neales la " carma " unei asociatii daca a fost ales odata 10 sau chiar 20 de ani , apreciez , ca sunt fara nici un suport legal ,fiind neluarea la cunostiinta a reglementarii de baza a asocierii ,. acordand totodata drepturi , pe care nimeni nu poate avea dupa expirarea mandatului primit .
Si daca nu se tine adunarea generala de alegeri, nu mai aveti comitet, presedinte? Cine mai semneaza acte, cine mai angajeaza persoane? Cine mai angajeaza lucrari de reparatii si intretinere? Vi s-a mai pus intrebarea asta. Raspundeti intai la ea si apoi faceti comentarii.

Alte discuții în legătură

Adunare generala handsu handsu Daca intr-o asociatie de proprietari nu se tin adunarile generale obligatorii anuale ,nici alegerile stabilite din 2 in 2 ani ,se poate aprecia ca asociatia ... (vezi toată discuția)
Un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala? rodica_post rodica_post un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala? motivul ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Contract mandat presedinte asociatie de proprietari oroian2002 oroian2002 Buna ziua, am ales presedinte de asociatie de proprietari si am urmatoarele nelamuriri: 1. se va incheia un contrat de mandat intre asociatie si ... (vezi toată discuția)