Ioana Constantin a scris:
Asta este soarta care si-o merita fiecare, mai ales asociatiile de proprietari.
Aici guverneaza dezinteresul, haosul si abuzul (nu vreau sa generalizez dar procentul este mare, parerea mea ca este 90%).
Si asta pentru ca proprietarii nu se prezinta la adunarile generale stabilite iar atunci cand nu se stabilesc nu se i-a "taurul de coarne".
Fiecare se multumeste sa intre in propriul apartament si atat....
Iar cei care sunt capabili sa o faca nu se implica, considera ca nu merita efortul si timpul pierdut.
In asociatiile de proprietari cat ai face si te-ai implica tot sunt nemultumiti, pentru ca in general oamenii puturosi au intotdeauna cate ceva de comentat si de criticat pentru ca sunt genul care asteapta "sa le pice din cer".
Referitor la abuzurile administratorilor si presedintilor de asociatie ar trebui sa raspunda civil si penal pentru faptele lor. Dar cine sa-i dea in judecata, cine sa-i traga la raspundere?
Am avut o expertiza judiciara la o asociatie de proprietari (prima si ultima pentru ca nu vreau sa mai aud de segmentul asta de piata) unde domina "prostia pe fata" si incompetenta.
Au impresia ca daca afiseaza lista de plata la avizier toata lumea trebuie sa se supuna si sa plateasca si sa nu dea socoteala la acele calcule.
Asociatie care baga in lista de plata compensatele de caldura iar locatarii in loc sa beneficieze de reducere, acestia le achitau.
Unde credeti ca intra diferenta de bani? In care buzunar? Si erau sume consistente...
Cand s-au sesizat locatarii si nu au mai vrut sa platesca intretinerea, pana nu li se scadeau acele sume subventionate, Presedintele si Administratorul (numita ASOCIATIE DE PROPRIETARI) au dat in judecata locatarii care s-au rasculat, proces care dureaza de 3 ani.
Si astea nu erau singurele abuzuri, tot acolo erau locatari care s-au contorizat in procent redus (sub 50%), iar asociatia calcula pentru unii locatari consum de 1-3-5 mc iar pentru altii diferenta (10-20 mc chiar si mai mult).
Penalitati calculate de reguli doar de ei stiute, chiar daca in AGA era prevazut procent pt. calculul penalitatilor.
Dupa ce li-i s-au adus la cunostina calcule corecte si concrete, conform documentelor si legislatiei in vigoare, nu au facut decat sa faca de 2 ori obiectiuni la raportul de expertiza, obiectiuni care se contraziceau ei singuri.
Refuzau sa aplice corect legislatia.
Atunci mi-am dat seama ca NU MERITA o clipa din timpul de care dispui sa te implici, mai bine stai "cu burta la soare" decat sa muncesti degeaba si mi-am dat seama ca nu pot sa ma pun cu prostia si ca nu pot schimba eu cu nimic lucrurile....
UN COMENTARIU ATAT DE REAL SI PERTINENT INCAT NU CRED CA UN JUDECATOR - cu diploma si atestat obtinut cum doar EL stie - ar fi in stare sa-l formuleze.
Expertizele solicitate de instanta sunt *abureli* procedurale
Asa-zisii experti contabili sunt "mana in mana cu "presedintii si administratorii asociatiilor.
Parlamentarii,demnitarii
locali,sunt debitori cu sume importante la asociatii,insa nimeni nu-i da in judecata ca fiind debitori.
De ce ????
Pe un amarat de pensionar il executa rapid si ii scurteaza viata prin toate presiunile exercitate de presedintii asociatiilor care nu fac nimic pentru propietarii din condominiu.
In instante,asociatiile de propietari sunt vazute ca autoritate de stat implicit fara drept de control.
Conducerea unei asociatii nu are statut de functionar public -asa cum ar fi fost normal- intrucat deserveste si are obligatii publice .
Felicitari pentru conceptul si continutul acestui mesaj.
=D>=D>=D>=D>
cu respect si consideratie fata de toti cei care judeca si privesc realitatea asa cum trebuie.
Astfel de oameni ar trebui sa ajunga la conducerea asociatiilor de propietari.
rodica_post