avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte neales
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte neales

Actele semnate de un presedinte neales sunt valabile sau nule?
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 16:38, 1 Aprilie 2015
dle..jurist..si presedintele de CAP poate fi.ALES..sau NUMIT,si ambele variante pot semna si reprezenta asociatia legal
Multumesc pentru raspunsul dat la obiect de dl.@jurist Cleme... Dle Adam Grecu ,nu vreau "sa pun la incercare " pe nimeni ,participarea la dezbaterea privind intrebarea pusa nu este obligatorie .
@handsu,
Pur si simplu constat ca, constant puneti intrebari, relativ simple, cunoasteti raspunsul (corect), dar vreti sa va convigeti sau sa convingeti pe cineva de logica dvs. in interpretarea legii. Este un fel de joaca. Ce ati vazut in raspunsul d-lui jurist? Ce stie dumnealui cum se alege presedintele unui CAP si de ce amesteca lucrurile de parca un presedinte de CAP ar fi etalonul cel mai de jos in materie de functii de conducere a unei asociatii? Este adevarat in afirmatia dumnealui ca un act - nu neaparat juridic, semnat de o persoana fara calitatea ceruta de lege, este lovit de nulitate absoluta - si ce se intampla mai departe? Din cate ne-ati povestit pe-aici, presedintele dvs. neales a cam imbatranit semnand acte (ne)juridice, dar spuneti-ne ce consecinte au toate acestea? Ati beneficiat de apa-canal, gaze, energie electrica, energie termica, servicii de tot felul, etc. - probabil pe baza semnaturii lovite de nulitate absoluta a celui neales... Situatia as. dvs. este cam tragi-comica si asa cum se mai intampla si prin alte parti, nealesul, exasperat de neimplicarea proprietarilor, macar la actul de constituire a as. prop., a dat cu condeiul pe unde nu trebuia, adica a semnat in fals niste vecini care-i doare la tenisi de as. prop., ca merge legal sau ilegal.
Sigur, dvs. aveti dreptate in tot ce spuneti, chiar am apreciat acest lucru, dar unde erati cand s-au demarat actiunile de constituire a as.? Presedintele a facut totul de capul lui sau la "golaneala" au mai participat si altii, interesati sau mai putin interesati?
Ati primit numeroase raspunsuri pana acum. Daca acolo, in imobilul in care locuiti este brambureala legalizata, organizati un "comitet anticriza" - ca tot se poarta acum si rezolvati, legalizati, trimiteti unde le este locul pe infractori, alegeti persoane competente in locul acestora, cautati o firma specializata sa va administreze asociatia. Se pare ca chiar ati demarat aceasta actiune si va asteptam sa ne informati si pe noi de rezultatele intreprinderii. Oricum, singur va v-a fi foarte greu, asa ca nu am glumit cu organizarea unui "comitet anticriza" !
@Adam Grecu . Nu am stiut , ca este necesar , dar ulterior cer permisiunea Dvs. iertatoare ,ca am indraznit sa fiu de acord cu dl.@jurist Cleme...
Printr-o recomnadare respectuoasa - sa nu ma mai mustrati din nou -Va rog sa Va adanciti cunostiintele , de altfel bogate , cu privire la notiunea de FORUM.
Posibilitatea , de care nu puteti fi sigur ,ca as cunoaste raspunsul la intrebarile, care ar fi foarte simple ,nu exclude sub nici o forma sa le pun in dezbaterea forumului.
Mai exista cazuri de presedinti demisionari. Cazuri si mai complicate. Cel ales ca presedinte al asociatiei noastre de propietari in anul 2005 nu a convocat nicio adunare generala pana la demisia sa in anul 2008, demisie facuta prin afisare la panoul avizier al asociatiei. Si, astfel, a lasat totul balta. Comitetul executiv neconvocat de la alegerea sa in nicio sedinta,treaba pe care presedintele trebuia sa o faca, a fost uitat chear si de proprii sai membrii. Cenzorului , prin directivele date de catre acel presedinte, i s-a interzis accesul la actele asociatiei, administratorul si contabila primind ordine clare in acest sens.
Am sesizat Primarul sectorului 1 si nu s-a luatnici un fel de masuri.
Oare ce cai mai pot fi urmate? Tony.

Alte discuții în legătură

Adunare generala handsu handsu Daca intr-o asociatie de proprietari nu se tin adunarile generale obligatorii anuale ,nici alegerile stabilite din 2 in 2 ani ,se poate aprecia ca asociatia ... (vezi toată discuția)
Un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala? rodica_post rodica_post un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala? motivul ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Contract mandat presedinte asociatie de proprietari oroian2002 oroian2002 Buna ziua, am ales presedinte de asociatie de proprietari si am urmatoarele nelamuriri: 1. se va incheia un contrat de mandat intre asociatie si ... (vezi toată discuția)