avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte neales
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte neales

Actele semnate de un presedinte neales sunt valabile sau nule?
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 16:38, 1 Aprilie 2015
Legea 230/2007 -privind asociatiile de propietari prevede ca :'adunarea generala a propietarilor este obligatorie si se desfasoara de regula in primul trimestru al anului in curs".

In caz contrar,la sesizarea a cel putin -un locatar din condominiu - presedintele poate fi sanctionat alaturi de administratorul asociatiei-de catre autoritatile competente respectiv Primaria localitatii prin compartimentul de Control asociatii de propietari .
administratorul nu are nici o vina pentru nerespectarea legii in privinta neconvocarii adunarii generale anuale obligatorii (conform legii 230). el este un simplu angajat al asociatiei si, daca este cumva si proprietar in acel bloc, are aceleasi drepturi si obligatii ca orice proprietar, dar functia de administrator nu-i creaza obligatia de a convoca AG
oricum, din cite cazuri am intilnit pina acum, atit in viata privata cit si pe forumuri, biroul de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariilor nu iau nici o sanctiune impotriva celor care incalca legea 230 desi au acest drept oferit prin legea 230 si hg 1588
Perfect . Organele competente sa solutioneze ,printre altele , aceasta stare , nici nu misca din ureche . In speta,la solicitarea mai mui multor proprietari au avut loc verficari ,in raspunsul acordat se stabileste ca totul este asa, cum este descris in petitie , dar nu s-a luat nicio masura .Politia,parchetul si chiar instanta sesizate ,resping orice plangere, actiune .
desigur....as vrea sa aflu si eu,motivul pentru care o judecatoare afirma in timpul unei proceduri cu o asociatie de propietari......afirma catre parati ca : "eu...stiu mai bine decat voi ce se intampla la asociatia de propietari nr.13 ........." -desi nu locuieste macar in zona asociatiei.

Deci...explicatia succesului in instanta pentru asociatia de propietari .......... nu avea temeiul legal...ci acela al unei convingeri personale a judecatoarei......(posibila informatie din culisele Judecatoriei.....la negocierea cu presedintele asociatiei).

O pertinenta explicatie in raport cu adevarul care nu se vede si nu se aude in instanta.

Asociatiile sunt sustinute de conducerea Termica ( care " colaboreaza in combinatie " la incarcarea facturilor propietarilor ) dar si cu ApaGrup ......

handsu a scris:

Perfect . Organele competente sa solutioneze ,printre altele , aceasta stare , nici nu misca din ureche . In speta,la solicitarea mai mui multor proprietari au avut loc verficari ,in raspunsul acordat se stabileste ca totul este asa, cum este descris in petitie , dar nu s-a luat nicio masura .Politia,parchetul si chiar instanta sesizate ,resping orice plangere, actiune .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Reprezentantul compartimentului de la Primarie,declara in instanta - ca martor " urmatoarele :
- "Onorata instanta , intr-adevar la compartimentul unde lucrez, exista zeci de sesizari din partea locatarilor asociatiei ne.13 , insa nu avem personal specializat care sa efectuieze controlul contabil.............."

Instanta ...... tace , se consemneaza in declaratie si ....ofera credibilitate in exces functionarului public de la Primarie......

deci.... functia......doboara instanta .............

=D>=D>=D>=D>=D>=D>

Alte discuții în legătură

Adunare generala handsu handsu Daca intr-o asociatie de proprietari nu se tin adunarile generale obligatorii anuale ,nici alegerile stabilite din 2 in 2 ani ,se poate aprecia ca asociatia ... (vezi toată discuția)
Un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala? rodica_post rodica_post un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala? motivul ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Contract mandat presedinte asociatie de proprietari oroian2002 oroian2002 Buna ziua, am ales presedinte de asociatie de proprietari si am urmatoarele nelamuriri: 1. se va incheia un contrat de mandat intre asociatie si ... (vezi toată discuția)