avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte neales
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte neales

Actele semnate de un presedinte neales sunt valabile sau nule?
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 16:38, 1 Aprilie 2015
elga50 a scris:

rodica_post a scris:

Conducerea unei asociatii nu are statut de functionar public -asa cum ar fi fost normal- intrucat deserveste si are obligatii publice .
Asociatiile de proprietari nu sunt organizatii publice, ci obstesti.
Presedintele unei asociatii este ales de obste (locatarii unui bloc) si NU este salarizat din bugetul de stat, asa cum sunt functionarii publici sau demnitarii (fie chiar alesi), ci din banii "obstei".
Deci functia dintr-o asociatie de proprietari nu are legatura cu functia publica, deci nu se supune statutului functionarului public.
In legea 230 / 2007 exista prevederi pentru atributii si obligatii privind functiile salarizate, sunt mijloace suficiente de a amenda activitatea abuziva sau nelegala dintr-o asociatie, numai ca trebuie stiute si folosite.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
Asa este "interpretata "legea 230/2007 .
Asociatiile de propietari sunt organizatii obstesti...........Nu publice.-Aceasta formulare permite celor care au primit marja de incredere prin vot sa faca ce vrea.
De aceea isi permit sa comita infractiuni de tot felul acei presedinti / pensionari de drept -pentru ca Ei nu au statut de functionari publici - desi lucreaza cu publicul - Aici este nelegalitatea si problema juridica gresit formulata prin lege.
Exemplele ilegalitatilor sunt redate si pe acest forum .
Raspunsurile sunt limitate doar la Legea 230/2007 ,fapt ce dovedeste ca ,desi aceste organizatii obstesti -asociatiile de propietari-au statut de persoana juridica - legea este de partea infractorilor de drept care isi permit sa fure cu "acte scrise (liste de plata ),fara sa poata fi judecati de nimeni .Instanta de judecata priveste doar aspectul "obligatiei de plata "a propietarului,nu si judecarea / analiza daca sumele sunt certe si eligibile -asa cum prevede legea.

Daca instantele de judecata ar respecta legea, in cadrul asociatiilor de propietari nu ar mai exista "mediul propice al afacerilor murdare".

O simpla intrebare :

-De ce nu exista comitet executiv si presedinte -la asociatiile de propietari sub 45-50 de ani ? -

Cine ofera un raspuns just ?

Va multumesc anticipat ,
cu respect si consideratie,
rodica_post
La mine in asociatie din 5 membri, 3 sunt sub 35 de ani, 2 sunt sub 45, administratorul are 36 de ani.
Lucrurile nu merg struna, dar merg bine, nici ei nu au timp, dar isi fac. Si tineti cont ca am avut un presedinte dictatorial care facea ce-i trecea lui prin minte, nu a vrut ani de zile sa transforme asociatia de locatari in asociatie de proprietari, comitetul era ca si inexistent.
Deci se poate, daca locatarii se revolta si se mobilizeaza. Nu trebuie sa iasa toti din casa in acelasi timp, dar e suficient sa se creeze un curent de opinie si sa se foloseasca si pozitia de forta, asta initial, pana apuca sa se schimbe lucrurile. Dupa aceea, incet-incet, se ajunge si la o conducere eficienta, implicata si care aproape ca nu i se simte prezenta, dar i se simt faptele.
Nu este cea mai buna, dar pentru noi, care am avut vremuri grele in asociatie, e foarte buna.
elga50 a scris:

La mine in asociatie din 5 membri, 3 sunt sub 35 de ani, 2 sunt sub 45, administratorul are 36 de ani.
Lucrurile nu merg struna, dar merg bine, nici ei nu au timp, dar isi fac. Si tineti cont ca am avut un presedinte dictatorial care facea ce-i trecea lui prin minte, nu a vrut ani de zile sa transforme asociatia de locatari in asociatie de proprietari, comitetul era ca si inexistent.
Deci se poate, daca locatarii se revolta si se mobilizeaza. Nu trebuie sa iasa toti din casa in acelasi timp, dar e suficient sa se creeze un curent de opinie si sa se foloseasca si pozitia de forta, asta initial, pana apuca sa se schimbe lucrurile. Dupa aceea, incet-incet, se ajunge si la o conducere eficienta, implicata si care aproape ca nu i se simte prezenta, dar i se simt faptele.
Nu este cea mai buna, dar pentru noi, care am avut vremuri grele in asociatie, e foarte buna.

=================================
Ma bucur sa aud ca exista si asemenea conducere.
=D>=D>=D>=D>=D>=D>
Deci ideea pe care am invocat-o anterior este plauzibila.

Bine ar fi daca s-ar aplica in toate asociatiile.

:vishenka:conducerii care respecta legea si apara interesele locatarilor si...in special nu incarca listele de plata cu servicii care nu corespund realitatii.=D>=D>=D>=D>
felix34 a scris:

administratorul nu are nici o vina pentru nerespectarea legii in privinta neconvocarii adunarii generale anuale obligatorii (conform legii 230). el este un simplu angajat al asociatiei si, daca este cumva si proprietar in acel bloc, are aceleasi drepturi si obligatii ca orice proprietar, dar functia de administrator nu-i creaza obligatia de a convoca AG
oricum, din cite cazuri am intilnit pina acum, atit in viata privata cit si pe forumuri, biroul de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariilor nu iau nici o sanctiune impotriva celor care incalca legea 230 desi au acest drept oferit prin legea 230 si hg 1588

------------------------------------------------
adriantot a scris:

rodica_post a scris:

Va rog sa-mi oferiti un mic detaliu...
Atunci cand este schimbata conducerea integrala a unei asociatii de propietari ,un presedinte ca sa poata avea dreptul de mandatar al asociatiei de propietari in instanta (a angajat un consilier juridic particular care il reprezinta in instanta -actiuni individuale/fiecare locatar /debitor) trebuie sa intre in legalitate conform unei hotarari judecatoresti care sa ateste acest fapt ca...numitul...X ...de la data de are drept de mandatar al asociatiei de propietari nr.....


Schimbarea presedintelui asociatiei de proprietari se face de catre adunarea generala. Cu aceasta ocazie se incheie un proces verbal in care se consemneaza hotararile luate inclusiv hotararea cu privire la noul presedinte, comitet, etc.
Acest proces verbal este documentul care atesta dreptul de a conduce asociatia de catre respectivul presedinte si comitet. Instanta poate solicita acest proces verbal daca cineva contesta calitatea presedintelui.
Conducerea asociatiei nu o stabileste instanta printr-o hotarare judecatoreasca ci adunarea generala.


----------------------------------------------

Conform acestor maxime :
-"Oamenii intelepti , ar trai in acelasi fel , chiar daca toate legile ar fi abolite."

-" Prin cuvinte,mintea prinde aripi ".
-"Un om intelept , invata intotdeauna multe de la dusmanii sai".
-Societatile nu se guverneaza bine decat daca se guverneaza doua forte :


administrarea asociatiilor de propietari ar fi mult mai eficienta !:)

Doar daca exista cele doua forte precizate mai sus si constiinta fata de propietari !

:clapping::clapping::clapping:
Sa exersam varianta propusa :strong:
:yes:?????
Poate vor dispare :magic: toate problemele din asociatiile de propietari.:bow::closedtopic:

:console::-/:-/
:help::help:schimbarea mentalitatii si constientizarea ca legea 230/2007 modificata si completata poate fi in folosul propietarilor de drept -care au si drepturi Nu doar obligatii.

Stop ingradirii drepturilor omului in orice situatie !:ohyes::yes::yes::clapping:

Adinistratorii de asociatie au obligatia sa stopeze orice incalcare a legii privind incarcarea frauduloasa a listelor de plata.
Semnatura acestuia reprezinta culpabilitate in cazul dovedirii infractiunilor de fals in inscrisuri ( sub semnatura privata ????).
Listele de plata trebuie sa fie semnate de Cenzor,administrator,presedinte si macar un membru din comitetul executiv...-asa prevede legea.
La mine in condominiu nu se intampla acest fapt.
Mai mult,conducerea asociatiei refuza sa afisesze listele de plata lunar (asa cum prevede legea) .Prin acest fapt obstructioneaza dreptul propietarului de a face contestatie la sumele impuse / pretinse .
Deci,iata o problema care sunt sigura ca exista in multe asociatii.
In instanta,acest fapt desi exprimat nu are relevanta,desi ar trebui sa fie Relevant si concret .
Aceasta incalcare a legii nu constituie rea credinta si vointa din partea unui administrator ori comitet executiv de a-si indeplini sarcinile impuse de legea 230 / 2007 ?
De ce justitia este oarba ?..............ori incompetenta ?..........si trece cu vederea exact ceea ce ar trebui dovedit in instanta ?

Intrebari fara raspuns mereu....
Solutiile raman in mana nevrednica a impunerilor care nu au justificarea de Cert si Eligibil .
Propietarii sunt pusi in situatii dificile mereu atunci cand se ajunge in justitie,intrucat ei nu pot face dovada listelor de plata -atunci cand ele nu au fost macar vazute (citite individual).

Personal ,am solicitat administratorului asociatiei (prin memoriu / cerere ) sa-mi ofere toate listele de plata in copii de la data de.....(de cand nu au fost afisate ) .
Am solicitat sa mi se ofere in copii toate inscrisurile doveditoare care atesta dreptul presedintelui de a reprezenta in instanta asociatia de propietari,precum si alte dovezi care sa justifice ca o impunere la plata este certa si eligibila.

Termenul legal este de 30 - 45 de zile de la data depunerii cu nr.de inregistrare (cererea in 2 exemplare )

In caz de refuz asupra raspunsului,am invocat legea petitiilor ca avertisment al unei proceduri in instanta.

Astept solutia scrisa si voi informa pe cei interesati de pe acest forum asupra modului cum se poate rezolva situatiile care sunt create cu rea intentie ,rea-credinta si vointa de catre unii administratori si conducerea unei asociatii de propietari.

Mentiunea ca "voi folosi raspunsul dv.in instanta de judecata" este un punct cheie pentru a primi un raspuns cat mai aproape de realitate.

=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>

Alte discuții în legătură

Adunare generala handsu handsu Daca intr-o asociatie de proprietari nu se tin adunarile generale obligatorii anuale ,nici alegerile stabilite din 2 in 2 ani ,se poate aprecia ca asociatia ... (vezi toată discuția)
Un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala? rodica_post rodica_post un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala? motivul ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Contract mandat presedinte asociatie de proprietari oroian2002 oroian2002 Buna ziua, am ales presedinte de asociatie de proprietari si am urmatoarele nelamuriri: 1. se va incheia un contrat de mandat intre asociatie si ... (vezi toată discuția)