felix34 a scris:
administratorul nu are nici o vina pentru nerespectarea legii in privinta neconvocarii adunarii generale anuale obligatorii (conform legii 230). el este un simplu angajat al asociatiei si, daca este cumva si proprietar in acel bloc, are aceleasi drepturi si obligatii ca orice proprietar, dar functia de administrator nu-i creaza obligatia de a convoca AG
oricum, din cite cazuri am intilnit pina acum, atit in viata privata cit si pe forumuri, biroul de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariilor nu iau nici o sanctiune impotriva celor care incalca legea 230 desi au acest drept oferit prin legea 230 si hg 1588
------------------------------------------------
adriantot a scris:
rodica_post a scris:
Va rog sa-mi oferiti un mic detaliu...
Atunci cand este schimbata conducerea integrala a unei asociatii de propietari ,un presedinte ca sa poata avea dreptul de mandatar al asociatiei de propietari in instanta (a angajat un consilier juridic particular care il reprezinta in instanta -actiuni individuale/fiecare locatar /debitor) trebuie sa intre in legalitate conform unei hotarari judecatoresti care sa ateste acest fapt ca...numitul...X ...de la data de are drept de mandatar al asociatiei de propietari nr.....
Schimbarea presedintelui asociatiei de proprietari se face de catre adunarea generala. Cu aceasta ocazie se incheie un proces verbal in care se consemneaza hotararile luate inclusiv hotararea cu privire la noul presedinte, comitet, etc.
Acest proces verbal este documentul care atesta dreptul de a conduce asociatia de catre respectivul presedinte si comitet. Instanta poate solicita acest proces verbal daca cineva contesta calitatea presedintelui.
Conducerea asociatiei nu o stabileste instanta printr-o hotarare judecatoreasca ci adunarea generala.
----------------------------------------------
Conform acestor maxime :
-"Oamenii intelepti , ar trai in acelasi fel , chiar daca toate legile ar fi abolite."
-" Prin cuvinte,mintea prinde aripi ".
-"Un om intelept , invata intotdeauna multe de la dusmanii sai".
-Societatile nu se guverneaza bine decat daca se guverneaza doua forte :
administrarea asociatiilor de propietari ar fi mult mai eficienta !:)
Doar daca exista cele doua forte precizate mai sus si constiinta fata de propietari !
:clapping::clapping::clapping:
Sa exersam varianta propusa :strong:
:yes:?????
Poate vor dispare :magic: toate problemele din asociatiile de propietari.:bow::closedtopic:
:console::-/:-/
:help::help:schimbarea mentalitatii si constientizarea ca legea 230/2007 modificata si completata poate fi in folosul propietarilor de drept -care au si drepturi Nu doar obligatii.
Stop ingradirii drepturilor omului in orice situatie !:ohyes::yes::yes::clapping:
Adinistratorii de asociatie au obligatia sa stopeze orice incalcare a legii privind incarcarea frauduloasa a listelor de plata.
Semnatura acestuia reprezinta culpabilitate in cazul dovedirii infractiunilor de fals in inscrisuri ( sub semnatura privata ????).
Listele de plata trebuie sa fie semnate de Cenzor,administrator,presedinte si macar un membru din comitetul executiv...-asa prevede legea.
La mine in condominiu nu se intampla acest fapt.
Mai mult,conducerea asociatiei refuza sa afisesze listele de plata lunar (asa cum prevede legea) .Prin acest fapt obstructioneaza dreptul propietarului de a face contestatie la sumele impuse / pretinse .
Deci,iata o problema care sunt sigura ca exista in multe asociatii.
In instanta,acest fapt desi exprimat nu are relevanta,desi ar trebui sa fie Relevant si concret .
Aceasta incalcare a legii nu constituie rea credinta si vointa din partea unui administrator ori comitet executiv de a-si indeplini sarcinile impuse de legea 230 / 2007 ?
De ce justitia este oarba ?..............ori incompetenta ?..........si trece cu vederea exact ceea ce ar trebui dovedit in instanta ?
Intrebari fara raspuns mereu....
Solutiile raman in mana nevrednica a impunerilor care nu au justificarea de Cert si Eligibil .
Propietarii sunt pusi in situatii dificile mereu atunci cand se ajunge in justitie,intrucat ei nu pot face dovada listelor de plata -atunci cand ele nu au fost macar vazute (citite individual).
Personal ,am solicitat administratorului asociatiei (prin memoriu / cerere ) sa-mi ofere toate listele de plata in copii de la data de.....(de cand nu au fost afisate ) .
Am solicitat sa mi se ofere in copii toate inscrisurile doveditoare care atesta dreptul presedintelui de a reprezenta in instanta asociatia de propietari,precum si alte dovezi care sa justifice ca o impunere la plata este certa si eligibila.
Termenul legal este de 30 - 45 de zile de la data depunerii cu nr.de inregistrare (cererea in 2 exemplare )
In caz de refuz asupra raspunsului,am invocat legea petitiilor ca avertisment al unei proceduri in instanta.
Astept solutia scrisa si voi informa pe cei interesati de pe acest forum asupra modului cum se poate rezolva situatiile care sunt create cu rea intentie ,rea-credinta si vointa de catre unii administratori si conducerea unei asociatii de propietari.
Mentiunea ca "voi folosi raspunsul dv.in instanta de judecata" este un punct cheie pentru a primi un raspuns cat mai aproape de realitate.