Acum un an am facut o refinantare la banca , in franci, pana in aprilie anul curent am platit rata care era in valoare de 240 franci.De atunci nu am mai avut posibilitate sa platesc, sotul e fara serviciu, sunt insarcinata si stam cu chirie avand inca un minor la scoala.dupa amenintari si hartuiri repetate la telefon si in scrisori, a predat contractul la firma Mellon care au trimis o notificare in care imi spune sa platesc in 7 zile suma de 1.131.57 chf, pe care eu nu ii am.Ce se poate intampla? Eu din 5 august voi fi in concediu prenatal, nu am bunuri pe numele meu. Va rog sa ma ajutati, sa ma sfatuiti ce sa fac ?
Va multumesc,
Intr-adevar este o situatie problematica si dureroasa pentru dumneavoastra.
De ce nu incercati sa vorbiti cu banca/firma de recuperare debite sa incheiati un contract de reesalonare a datoriei? In felul acesta ati demonstra buna-credinta si s-ar putea evita situatia neplacuta in care s-ar ajunge la judecata.
De asemenea, intaresc si eu ideea din postul anterior, ca orice bun pe care il veti dobandi va putea fi urmarit, banca avand o creanta preferentiala. Contractul este facut cu garantia altei persoane?
Neavand bunuri pe numele dvs. , executorul judecatoresc nu are ce executa (bunuri inseamna orice bun - masina, electrocasnice, electronice, etc. orice bun care ar putea fi vandut la licitatie publica si incasati niste bani pentru a se putea indestula creditorul).
Va doresc succes si incercati sa negociati cu creditorul.
Ideal este sa vb cu cei de la melon pt reesalonarea datoriei!
In caz de executare va informez ca in masura in care urmeaza sa va angajati, Executorul va primi imediat informatii de la casa de asigurari si se va proceda instantaneu la executarea silita prin poprire.
In esenta sfatul meu este sa mergeti sa discutati cu ei!
Doamna, inseamna si venituri: salarii si venituri profesionale, bancare... inseamna depozite...
Daca intrati in concediu aveti salariu, nu?
Eu le-as transmite o notificare in care le arat exact veniturile mele si le spun ca le platesc lunar exact partea executabila legal, nici mai mult, nici mai putin. Asa va asigurati ca ei nu inecp executarea, ca nu au interes.
Faceti o declaratie pe proprie raspundere ca nu aveti late bunuri in afara de cele declarate si platiti din venituri o suma lunar...
Daca va afecteaza propria intretinere, le spunegti asta si nu platiti. Macar faceti o incercare de a le paraliza executarea... Era mai bine daca faceati asta inainte de a cesiona banca acea creanta.
Va dau o veste buna. Daca nu aveti bunuri mobile si nici imobile, nu au ce sa va faca. Asa ca spuneti-le respectuos sa nu va mai deranjeze si sa nu va mai sune. Sa va trimita scris daca au ceva nelamuriri. In rest urati-le o zi placuta.
Recuperari credite
cipri86
buna ziua
am un credit la o banca la care nu am putut sa mai platesc de aprox 1 an si jum.Am incercat sa vorbesc cu ei sa rezolv problema,dar miau spus ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita??
bob02008
Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 13.03.2013, in valoare de 21 000 lei, nu am girat cu nimic, ulterior am ramas fara serviciu, am platit 1-2 ... (vezi toată discuția)