avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde se poate face reclamatie? Miros mancare locatari.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde se poate face reclamatie? Miros mancare locatari.

Buna,

As avea nevoie de un sfat. In blocul in care locuiesc am 4-5 vecini care pe timpul zilei permanent lasa usa deschisa de la apartament pentru a aerisii mirosul ingrozitor de mancare si alte chestii ce ies din apartamentul lor.
Am citit diverse articole pe forum, dar nu am gasit nici un raspuns concret la aceasta problema.
Am sesizat atat administratorul blocului cat si locatarii in nenumarate ori, insa fara nici un rezultat. (am lipit afise pe usa de intrare, i-am avertizat verbal etc.)

Bun, acuma sa trec la intrebarile pe care le am:

1. Ce autoritate este competenta de solutionare pentru astfel de situatii?
2. Unde, si cui ma pot adresa cu o sesizare?
3. Se poate face sesizare la Politia Locala, Comunitara sau la APM?

Va multumesc anticipat!
Dom'le, daca iti este cald montezi un aer conditionat. CAnd iti miroase mancarea, montezi o HOTA!"

Daca sa-r fi rezolvat atat de simplu nu as mai fi recurs la acest forum. =D>
Eu sper, ca se va rezolva. Ma-s bucura sa ajunga si la mass-media. Am sa incerc sa fac sesizare cu un avocat poate voi avea mai mult succes.
E valabil și pentru problema mea, cu mirosul zilnic de țigară puturoasă, care vine de la etajul de sub mine ?
Culmea e ca e o familie care are un copil sub 3 ani, dar fumează rău în preajma lui, de nu mai poți dormi dimineața și seara de miros de fum de țigară înecăcios !
Cel mai mult fum e la ora 6 dimineața în dormitor, când ar trebui copilul lor să doarmă !
Probleme mai sunt (dar mai rar) cu mirosul de arsură din bucătărie.
Daca educatia nu a fost asimilata atunci cand trebuia acum cu greu se poate schimba ceva.
Parerea mea este sa fiti multumit ca nu fac gratar in sufragerie sau ca nu si-au bagat calul in sufragerie.
Ideea este ca nu se poate interzice fumatul sau gatitul chiar daca mirosul produce disconfort. Nu exista temei legal pentru interzicerea unor astfel de activitati cotidiene. Eventual le puteti recomanda niste tigari mai bune si nu cele de contrabanda.
@cyan
Nu exista norme legislative care sa sanctioneze mirosul emanat de producerea mancarii!!


Parcurgeti atent precizarile autorului topicului
mirosul ingrozitor de mancare si alte chestii ce ies din apartamentul lor.

Autoritatea de sanatate publica are autoritatea si competenta sa aplice sanctiuni inclusiv in cazul agentilor economici care produc produse alimentare-dovada amenzile aplicate restaurantelor,covrigariilor,etc pentru lipsa filtrelor la sistemele de aerisire,la cuptoare
Autoritatea de sanatate publica are autoritatea sa aplice amenzi ,sa dispuna igienizare/deratizare inclusiv in cazurile cand in imobile de locuit in comun se confirma sesizarile referitoare la detinerea/depozitarea de produse adunate de catre locatari
Eu am chemat inspectorii de la Directia de sanatate (fostul sanepid) pentru ca vecinii reclamau miros urat de la cei patru caini crescuti in apartament de cineva. Inspectorii au venit, au constatat, au incheiat PV, au dat amenda si-au determinat detinatorii sa nu mai tina cainii in acel apartament.

Alte discuții în legătură

Animale in apartament costin1305 costin1305 Salut, am o vecina care creste 4 caini si nenumarate pisici in apartament. chiar nu ma deranjeaza numarul animalelor, fiecare face ce vrea la el in casa, insa ... (vezi toată discuția)
Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
Burlanul de la hota vecinului SilviaNe SilviaNe Buna ziua, de mai bine de doi ani ma confrunt atat eu cat si copilul meu mic, cu o problema creata de vecinul de deasupra. Mai exact si-a montat burlanul de la ... (vezi toată discuția)