avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe conturi
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe conturi

Buna ziua,
Mi-a fost instituita poprire pe conturi pentru niste presupuse amenzi de circulatie. Am consultat codul civil.... si am facut contestatie la executare silita. Ulterior am verificat daca a fost inregistrata pe site-ul judecatoriei, am luat nr de dosar atribuit, ce fac in continuare? Pe perioada judecarii nu trebuie sa se desfinteze poprirea? Cine ma poate ajuta?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:44, 16 Septembrie 2015
cristian_55 a scris:

Ce fac in continuare, pentru ca sunt somat de o banca la care am un card de cumparaturi. Eu bani am depus mai mult decat era necesar, dar sunt blocati ( nu se pot opera)?



Ne lamuresti unde ai depus banii ( mai mult decat trebuia)? Poprirea unde a fost instituita?
Asteptam lamuriri sa vedem ce solutii putem da.
Poprirea opereaza doar asupra soldului creditor. Daca aveti card de credit, deci descoperire de cont si sold negativ, adica datorii pentru card, ar trebui sa incaseze sumele depuse la ei, pe contul de card.

Ar fi trebuit sa faceti plangere contraventionala, nu contestatie la executare. Nu vad mari sanse sa desfiintati pv-urile pe calea contestatiei la executare.
Buna seara,
Banii au fost depusi la banca la care am card de cumparaturi!
Poprirea a fost instituita pe toate conturile personale!
cristian_55 a scris:

Buna ziua,
Mi-a fost instituita poprire pe conturi pentru niste presupuse amenzi de circulatie. Am consultat codul civil.... si am facut contestatie la executare silita. Ulterior am verificat daca a fost inregistrata pe site-ul judecatoriei, am luat nr de dosar atribuit, ce fac in continuare? Pe perioada judecarii nu trebuie sa se desfinteze poprirea? Cine ma poate ajuta?


Va exprimati intr-un limbaj avocatesc, care are alt scop, pe cand al dvs. este acela de a fi ajutat, iar cand ceri un sfat, trebuie sa prezinti situatia in mod complet, nu sa te ascunzi dupa cuvinte. Ce inseamna "pesupuse amenzi de circulatie"? Aveti amenzi de circulatie neplatite sau este o eroare? Ca daca le aveti este bine sa le platiti de urgenta, ca "nu mai tine", sa aratati instantei ca a disparut cauza si sa ridice poprirea. Daca le platiti puteti solicita si la taxe locale sa renunte ei la poprire, ei informeaza bancile, e cale lunga.
In afara de "nr. de dosar", mai aveti ceva pe portal? Adica aveti un termen? Probabil ca nu. In conformitate cu procedurile actuale, peste un timp, care poate sa fie de luni, cererea va fi examinata in prima instanta, se va fixa termen si se vor cita partile. Pana atunci, stati si asteptati. Poate mai invata si altii ca, cu fiscul nu e de glumit. Fiscul l-a bagat la racoare si pe Al. Capone!
Cu parere de rau, de amenzi se ocupa "Primaria" pe raza careia ai domiciliul stabil, si nu "Fiscul". Presupuse amenzi inseamna ca nu stiu de existenta lor, nu am semnat nimic si nici nu am luat la cunostinta! Eu ca sa impiedic virarea banilor catre Primarie am nevoie de "decizie" judecatoreasca! In schimb nenea de la primarie " Sef serviciu" poate sa fac orice cu o hartie emisa de catre el. Daca dvs sunteti pus in fata faptului implinit pt ceva ce nu ati comis va duceti si platiti? Daca acest dosar se face dupa 5 ani, socotiti de la 1 ianuarie, etc... cum spune legea, platiti? Eu am cerut un sfat, nu o critica!

Alte discuții în legătură

Probleme bancare kuykpopyk kuykpopyk Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine ... (vezi toată discuția)
Cursuri calificare subventionate.conturi blocate Elizar68 Elizar68 Buna ziua, am si eu o intrebare.Daca urmez niste cursuri de calificare la sfarsitul carora primesc subventie si am conturile bancare blocate, aceasta subventie ... (vezi toată discuția)
Incalcarea normelor noului cod de procedura civila de catre banca user43 user43 Sunt pensionar si am fost executat silit ptr un credit de nevoi personale. Executorul nu a transmis adresa de instituire a popririi catre Casa de pensii, ... (vezi toată discuția)