avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - schimbarea destinatarului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - schimbarea destinatarului

am o fetita , de 17 ani , careia ii platesc pensie alimentara ,banii ii trimit postal .Pana la aceasta data banii ii puneam pe numele fostei sotii , dar acum fetita insista sa -i trimit banii pe numele ei . Intrebarea este , daca eu pot sa pun acesti bani pe numele fetei , daca este legal , sa nu ma dea in judecata ptr neplata pensiei . Astept raspuns . Multumesc .
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 15:58, 8 Septembrie 2015
Exista presuspun o hotarare judecatoreasca cu privire la obligatia dumneavoastra de a plati pensia de intretinere pentru minora (la 17 ani este İNCA minora) mamei ei.
Trimitand banii minorei, inseamna ca nu va achitati de obligatia inscrisa in hotararea judecatoreasca si va veti expune.
Nu ar fi rau sa va intrebati fiica motivul REAL pentru care doreste sa primeasca banii.
Chiar e specificat in decizia de divort ca pensia se va plati mamei???? Eu nu am vazut niciodata asa ceva.
Nu scrie nicăieri, în schimb, că trebuie să plătiți banii direct fiicei minore. Chiar doriți să provocați un scandal între mamă și fiică, urmând să fiți acuzat de neplata pensiei alimentare?!
Nu, scrie ca se plătește în favoarea minorei, nu minorei. Iar pensia în favoarea minorei o plătește aleia de a cerut, adică mamei.

Puteți cere sa.plătiți în natură și atunci ii luați copilului ce are nevoie.
Sau mai așteptați sa împlinească 18 ani și ii dați ei în mana.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
Eu zic ca va riscati sa dati bani minorei. Eu am deschis pe forum o problema (www.avocatnet.ro/content/for... .
Ma rog, faceti cum vreti. Dar va zic ca pana nu castiga proprii bani, sa munceasca pentru ei.... eu zic ca riscati ca fata sa intre in alte belele.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara elenazan elenazan Sotii au divortat acum multi ani,fetita a fost incredintata mamei.Acum fata are aproape 17 ani si a ales sa locuiasca cu tatal.Tatal plateste in continuare ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara? 2 vasilache-florinache vasilache-florinache Multumesc tuturor celor care mi-au dat solutii la problema mea anterioara. Daca cei doi copii mi-au fost incredintati mie (tatal) in urma divortului, iar fiica ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara horatiu67 horatiu67 Am si eu o problema mai delicata. Sunt divortat de mai bine de trei ani, timp in care am platit fiicei mele pensia alimentara conform celor prevazute in actul ... (vezi toată discuția)